TDC anker ikke tvangsåbning af kabelnet

Østre Landsrets dom om tvangsåbning af både TDCs egne kabel-TV-net og de net, som TDC bestyrer, står ved magt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største kabel-TV-selskab har efter tre måneders grublen besluttet ikke at anke den dom, som i marts pålagde YouSee at lukke konkurrenter ind på kabel-TV-nettet og på de kabel-TV-net, som TDC har råderet over, men som ejes af andre.

Østre Landsret besluttede 26. marts, at YouSee i kraft af sin dominerende position skal tillade, at konkurrenter kan købe sig ind, ganske som de gør det på TDCs landsdækkende fastnet, når de ønsker at sælge telefoni i områder, hvor de ikke selv har netværk.

Dermed slutter en to år gammel strid, hvor den nu nedlagte IT- og Telestyrelsen i 2010 besluttede at tvangsåbne YouSees kabel-TV-net, som ikke blot leverer TV men også internetforbindelser og telefoni. Det er dog kun internetforbindelser, som er i fokus.

TDC bragte sagen for retten, fordi telegiganten ikke mente, at man kunne blive pålagt forpligtelser i de kabel-TV-net, som TDC lejer eller bestyrer for andre. Det drejer sig om op til 600.000 husstande af de godt 1,2 millioner husstande, som i dag er kunder hos YouSee.

Landsretten lagde imidlertid til grund, at det er TDC, der har den fulde råderet over disse net, og derfor skal tvangsåbningen også gælde her.

YouSees beslutning om ikke at anke betyder, at konkurrenter med øjeblikkelig virkning kan købe sig adgang. Priserne er reguleret af Erhvervsstyrelsen, fordi TDC er så stor en spiller på det danske marked. Her sidder TDC på førstepladsen inden for fastnettelefoni, mobiltelefoni, internetforbindelser og TV. De andre områder er allerede reguleret.

I praksis vil den første kunde, som melder sig på banen til at bruge YouSees net komme til at betale lidt mere end nummer to, fordi der er startomkostninger på omstillingen.