TDC aflyser aktiesalg til mange milliarder

Telegiganten TDCs ejere har besluttet at aflyse det længe planlagte tocifrede milliardsalg af fem kapitalfondes aktier i selskabet, erfarer Business.dk. Det skyldes, at de schweiziske myndigheder har afvist en milliardstor handel med TDCs schweiziske datterselskab.

TDC udskyder nu sit kvartalsregnskab - igen. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På et møde i går aftes blev det besluttet indtil videre at aflyse et længe planlagt gigantsalg af aktier i TDC, erfarer Business.dk. 

Formelt set var der ikke tale om en børsnotering, fordi selskabet stadig er noteret på Fondsbørsen. Men i praksis ville fem udenlandske kapitalfondes salg af hovedparten af deres ejerandel på knap 88 pct. af TDC have kørt stort set fuldstændigt som en børsintroduktion.

I dag er markedsværdien af TDC på 47,1 milliarder kr., hvilket betyder at kapitalfondenes ejerandel er 41,4 milliarder kr. værd med dagens aktiekurs.
 
Grunden til aflysningen er, at de schweiziske konkurrencemyndigheder overraskende har afvist en sammenlægning af TDCs schweiziske datterselskab, Sunrise, med France Telecoms teleselskab i Schweiz, Orange.

TDC skulle have modtaget 1,5 milliarder euro, eller 11,1 milliarder kr., for aktiemajoriteten i Sunrise, og beholde 25 pct. af aktierne, som France Telecom ville få mulighed for at købe om et år. En analytiker vurderer over for Business.dk, at værdien af Sunrise nu er fem til syv milliarder kr. lavere, end hvis Sunrise kunne fusioneres med Orange.

Umuligt at gennemføre aktiesalg

Flere institutionelle investorer vurderer da også, at den pludseligt uafklarede situation om TDCs væsentligste udenlandske datterselskab i praksis gør det umuligt at prissætte TDC, og dermed også spænder effektivt ben for de nuværende ejeres planer om at sælge ud af deres TDC-aktier.

TDC har da også udskudt præsentationen af regnskabet for første kvartal, der ellers så sent som i går blev flyttet frem til den 4. maj, men nu igen er rykket tilbage til 7. maj. Gårsdagens fremrykning af regnskabet har formentlig hængt sammen med planerne om aktiesalget.
 
Via Luxembourg-selskabet Angel Lux Common S.A. ejer kapitalfondene Apax Partners, Blackstone Group, KKR, Permira og Providence 174.369.910 aktier i TDC, svarende til 87,9 pct. af selskabet. Eneste anden store aktionær er ATP, der ejer 5,5 pct. af aktierne.