Taxikrigen spidser til på nettet

På Facebook er konflikten mellem taxichaufførerne i Danmark og amatørchaufførerne fra UBER ved at eskalere. Taxachaufførerne mødes i dag til demonstration mod UBER.

Foto: Sophia Juliane Lydolph

Krigen mellem de etablerede taxichauffører og amatørchaufførerne hos Uber er ved at eksplodere på nettet.

I Facebook-gruppen UBER FAKTA lægger vrede taxichauffører billeder op af UBER-biler, ligesom de også har offentliggjort nummerpladerne på 218 af disse køretøjer. Grunden er, at de registrerede chauffører mener, at UBER bryder loven.

»I 10 måneder har vi nu været vidne til hvordan det taxilignende transportselskab Uber har virket på det danske taximarked helt uden de tilladelser og godkendelser, der er lovkrav på området. De har end ikke ansøgt om dette, så UBER arbejder helt bevidst og systematisk imod dansk lov,« skriver en bruger på siden.

UBER FAKTA har i skrivende stund fået næsten 650 »likes«.

I den anden grøft findes gruppen Taxa Fakta, som omvendt er en gruppe for UBER-chaufførerne. Berlingske har været i kontakt med en af personerne bag gruppen, som oplyser, at han har modtaget trusler om, at hvis han ikke lukker siden, vil der »ske ham og hans familie noget ondt«.

Facebook-siden Taxa Fakta tager det modsatte standpunkt af UBER FAKTA, og folkene bag siden mener således ikke, at Uber bryder loven. Tværtimod bidrager de med sund konkurrence til et marked, der ikke har udviklet sig i mange år, hedder det.

»Dette er en side der udstiller en branche, som ikke har rykket sig siden midt 80'erne. En branche som lever i den tro, at den ydelse og "service" de leverer er som et 5-stjernet ophold på et luksushotel i Danmark. Kære taxabranche: vågn op og se virkeligheden i øjnene,« skriver sidens administratorer således.

Onsdag klokken 11 går flere hundrede taxachauffører på gaden, når de mødes foran Christiansborg i København for at demonstrere mod Uber og deres »illegale taxivirksomhed«, som de kalder det.

»Jeg frygter, ar nogen tager loven i egen hånd«: