Taxibranche lover lavere priser med ny lov

En ny taxilov vil resultere i billigere priser, forsikrer taxabranchen, mens politikerne fortsat er uenige om rammerne.

Foto: Brian Berg

Mindre regulering og enklere lovgivning vil resultere i lavere priser.

Det er det enstemmige budskab fra taxibranchen på et tidspunkt, hvor de politiske partier endnu diskuterer rammerne for den nye taxilov, som ventes at falde på plads i løbet af efteråret.

I en artikel i Børsen fastslår direktørerne fra flere store taxiselskaber, at sære regler og unødvendigt bureaukrati er en af hovedårsagerne til, at prisen på en taxatur har været høj herhjemme, hvilket den omdiskuterede kørselstjeneste Uber senest har nydt godt af.

»En mindre hård taxilov vil helt klart give os nogle muligheder, hvis vi kan få lov til at konkurrere med andre transporttyper,« siger Palle Christensen, formand for taxiselskabet 4x35 til Børsen og åbner for prisfald på op til 25 procent.

Et af de elementer, der diskuteres politisk, er en såkaldt universaltilladelse. I øjeblikket er der fire forskellige kørselstilladelser til fire forskellige transporttyper, men der synes at være politisk opbakning til at erstatte det med én tilladelse, hvorved transportyperne vil kunne konkurrere med hinanden.

Derudover synes det dog at være begrænset, hvad der er politisk enighed om, skriver Børsen. Først og fremmest er det førnævnte Uber, der splitter. Mens Liberal Alliance mener, at »200.000 danskere har stemt med deres mobiltelefoner ved at bruge Uber«, har Dansk Folkeparti på forhånd afvist at ville lade Uber være en del af snakken. En fåmælt transportminister i skikkelse af Hans Christian Schmidt (V) ønsker over for Børsen ikke at kommentere de aktuelle forhandlinger.