Taxaselskaber vender klimaet ryggen

Osende og dieselslugende taxaer bliver ved med at køre rundt i København, selv om virksomheder står på i kø for at lave særaftaler om klimavenlig taxakørsel.

Læs mere
Fold sammen
Forsikringsselskabet Codan har i flere måneder jagtet en aftale om grøn taxakørsel i København, men taxaselskaberne siger nej.

Også blandt andet Dong Energy, Københavns Kommune og flere ministerier har forgæves forsøgt at få grønne taxaer til at køre rundt med de ansatte.

Det skriver Børsen Klima.

- Vi er forundrede over, at man ikke kan få en grøn taxa i København. Jeg er ikke i tvivl om, at efterspørgslen er der, men vi oplever, at der ikke sker nogen nytænkning på området, siger Jeanette Fangel Løgstrup, kommunikationsdirektør i Codan, til Børsen Klima.

I Sverige har Codans svenske datterselskab Trygg-Hansa indgået en aftale med Taxi Stockholm, der sender klimavenlige taxaer på biobrændstof eller elektricitet til 90 procent af alle kørsler.

I København er der ikke infrastruktur til at køre på el eller biobrændstoffer. Derfor har Codan forsøgt at få en aftale om taxaer, der kører ekstra langt på literen.

- Vi vil gerne have taxaer, som er A-klassebiler, men det vil taxaselskaberne ikke tilbyde. Det er et uheldigt signal for København som værtsby for FN's klimatopmøde senere i år, siger Jeanette Fangel Løgstrup til Børsen Klima.

- mja