Tankrederi på ret køl efter stormen

Efter en opslidende magtkamp de senere år er det børsnoterede tankrederi Nordic Tankers igen kommet på ret køl. Med tidligere Mærsk-kronprins Tommy Thomsen som galionsfigur skal rederiet nu forsøge at sejle ud af tankmarkedets dødvande.

Tommy Thomsen, direktør i Nordic Tankers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tommy Thomsen havde set frem til et liv uden for mediernes bevågenhed. Efter en årrække i Mærsk, som sluttede med en stilling i toppen af det lyseblå hieraki og som kronprins og potentiel arvtager efter Jess Søderberg, så den mangeårige Mærsk-mand frem til at skulle stå i spidsen for Bahamas-baserede Clippers tankaktiviteter. Et selskab, der både med hensyn til størrelse og profilering er i en helt anden kaliber end Danmarks absolut største og mest omtalte virksomhed.

Læs også: Tidligere Mærsk-chefer sætter sig på Nordic Tankers

Men efter en gennemgående rokade på Esplanaden og Tommy Thomsens exit fra Danmarks største virksomhed og de mange efterfølgende spekulationer i mediernes spalter glædede den trofaste Mærsk-direktør sig til sin nye og mere anonyme tilværelse, fordi han blandt andet var kørt træt i det enorme fokus og hysteri, der altid fulgte i kølvandet på Mærsk-konglomeratet.

Tilbage til børsen

Den rolige tid i spidsen for et meget privat og tilknappet rederi varede dog ikke længe. Kort efter sin tiltræden i Clipper fik den tidligere chef for Mærsks vigtige containerforretning et unikt tilbud om igen at vende tilbage til den pulserende fondsbørs. Og selv om arbejdsgiveren denne gang ganske vist kun var en miniput i forhold til Mærsk, kunne Tommy Thomsen kommende arbejdsplads give A.P. Møller-universet kamp til stregen, når det handlede om omtale. Det var nemlig rederiet Nordic Tankers, der stod klar med en direktørkontrakt til Tommy Thomsen, efter at hans arbejdsgiver Clipper var blevet største aktionær i det lille hensunkne tankrederi, der gennem en årrække havde kæmpet en højt profileret magtkamp med finansmanden Steen Bryde

»Egentlig havde jeg set frem til i Clipper at være lidt mere anonym i forhold til mit tidligere job. Men da muligheden med Nordic Tankers bød sig, var jeg ikke i tvivl. Som jeg ser det, har vi her i selskabet nogle helt unikke muligheder for at skabe et stærkt rederi, og med to store aktionærer i ryggen og en god bankforbindelse giver et os ro til at koncentrere os om at skabe vækst i fremtiden,« siger Tommy Thomsen, der fra sin direktørstol i Kalkbrænderihavnen har direkte udsigt til Svanemølletværket og den tidligere så travle industrihavn, der nu mest befolkes af lystsejlere og sporadisk af fiskekuttere.

Læs også: Nordic Tankers beder om en kvart milliard på børsen

Som et symbol på, at Nordic Tankers nu har taget hul på et nyt kapitel i rederiets korte men ombruste liv, har selskabet kappet alle bånd til den tidligere status som Difko-selskab og er flyttet ind i Harbour House i Nordhavn lige over for Svanemølleværket på Østerbro.

LÆS HELE ARTIKLEN I BUSINESS SØNDAG