Talkrig mellem SAS-ledelse og fagforening

Vanen tro er tonen skarp mellem kabinepersonalets fagforening (CAU) og SAS, der lige nu strides i en talkrig om deltid. CAU er skuffet over selskabets afvisning af 200 ansøgninger om deltid.

Foreningen er lodret uenig i SAS Danmarks udmelding om, at flyselskabet lever op til at have 30 procent af de ansatte på deltid.

"Det er vores fuldstændig klare opfattelse, at de 30 procent ikke er opfyldt, og at de ikke har tænkt sig at opfylde de 30 procent. Derfor har vi indkaldt til forhandlinger, hvor vi håber på, at vi kan bevise, at de 30 procent ikke er opfyldt," siger formand for CAU, Verner Lundtoft, til Ritzau.

Han hæfter sig ved, at 72 procent af medlemmerne er kvinder, der skal leve med masser af weekend, aften og helligdagsarbejde, og kommer samtidig med et meget personligt angreb på SAS Danmarks administrerende direktør, Susanne Larsen.

"Susanne Larsen fremstiller sig selv i diverse blade og medier som den helt store, dygtige virksomhedsleder. Kvinden, der har føling med sine ansatte. Det er ikke det, der er tilfældet. Vores medlemmer lider, og de får ikke lov til at få den deltid, som de ønsker. Lige nu siger folk i SAS op, og det kan de ganske enkelt ikke leve med, for vi kan ikke tiltrække nok nye," siger han.

Trods den nye krise mellem CAU og SAS, så ser det ikke ud til være noget, som kommer til at udløse trusler om strejker eller andre aktioner, der vil genere flypassagerne hos SAS.

"Det er alvorligt for virksomheden, og det er alvorligt for vores ansatte, men det er ikke noget, der kommer til at ramme vores kunder," siger Verner Lundtoft.
/ritzau/