Tal fra Goldman og JPMorgan kan give retningspil for banksektoren

Regnskaber onsdag fra de to amerikanske storbanker Goldman Sachs og JPMorgen kan give en klar indikation af, om den amerikanske finanssektor samlet set kan leve op til forventningerne om en betydelig indtjeningsfremgang i de sidste tre måneder af 2012.

Foto: JUSTIN LANE.
Læs mere
Fold sammen

Reaktionen på de to bankers regnskaber kan give dønninger til de finansielle markeder også i Europa.

JPMorgan, der aflægger regnskab kl. 13 dansk tid, ventes ifølge Bloomberg at kunne rapportere et justeret overskud per aktie på 1,22 dollar baseret på samlede indtægter på 24,3 mia. dollar. Det vil i givet fald være en vækst i resultatet på 35 pct. og en stigning i indtægterne på 13 pct. Det justerede nettoresultat ventes at lande på 4,82 mia. dollar, svarende til en forbedring på 29 pct. fra fjerde kvartal 2011.

Regnskabet fra Goldman Sachs, der offentliggøres en halv time senere, ventes at vise endnu større fremgang, men dog fra lavere niveauer. Det justerede nettoresultat ventes at være steget 82 pct. til 1,78 mia. dollar, indtægterne med 29 pct. til 7,83 mia. dollar, og det justerede resultat per aktie ventes at være steget 99 pct. til 3,66 dollar ifølge Bloombergs estimater.

For hele den finansielle sektor i USA ventes indtjeningen i fjerde kvartal at være steget 8,7 pct., men ekskluderes forsikringsselskaberne, der har været belastet af erstatninger forårsaget af orkanen Sandy, vente en vækst på mere end 30 pct. Kommercielle banker ventes at rapportere en indtjeningsvækst på 39 pct. Det viser analytikerestimater fra FactSet, skriver USA Today.

I fredags indledte Wells Fargo regnskabssæsonen for de amerikanske storbanker, hvilket skete med en indtjeningsvækst i fjerde kvartal på 24 pct., hvilket var bedre end ventet. Bank of America og Citigroup kommer med regnskaber torsdag, og fredag offentliggør Morgan Stanley sine tal for årets sidste tre måneder.

/ritzau/FINANS