Takt og tone for brug af mobiltelefonen

Mobil e-mailkultur. Se her hvor du ikke må bruge mobiltelefonen.

Gallup har for Nokia og Telia spurgt 1.000 nordiske erhvervsfolk om deres vaner, når det kommer til brugen af mobiltelefonen i arbejdslivet, og det står klart, at der er situationer, hvor det ikke er i orden at tjekke mailen. Blandt andet i biografen, til kundemøder, og når det er familietid. 70 procent mener ikke, at det går an at bruge mobil e-mail, når man sidder i møde med chefen, og så kan man jo tænke over, at 30 procent mener, at det er i orden.

87 procent svarer, at de bruger mindst én dag væk fra kontoret i hver arbejdsuge og 37 procent benytter mobil e-mail i disse perioder. Det er dog ikke lige velset alle steder, når mobilen hives op ad lommen.

Cool at være offlineMed den store udbredelse af mobile løsninger, er skellet mellem arbejde og privatliv blevet mere flydende. Det har ført til en kultur, hvor det er accepteret, at trække stikket ud.

- Det er blevet cool, at komme tilbage efter en forlænget weekend og sige, at man ikke har tjekket sin e-mail, mens man har været væk. Arbejdet risikerer, at flyde sammen med privatlivet, men undersøgelsen viser, at erhvervsbrugerne er opmærksomme på det, siger chef for produktudvikling i Telia Jesper Korsskov.

Han forklarer, at gallup-undersøgelsen peger på, at brugere af mobil e-mail langt hen ad vejen er opmærksomme på omgivelserne, inden de trække mobilen og tjekker dagens post.