Take it away: Just Eat-direktør byder op til dans

Carsten Boldt stoler på instinkt og mavefornemmelse i jobbet som topchef for takeawayplatformen Just Eat. Han nægter at tro på, at et marked kan være mættet. Netop den tilgang har været et særligt mantra for den tidligere topdanser, der nu er med til at stille danskernes sult.

Just Eat-topchef Carsten Boldt er ansvarlig for, at stabelvis af måltider hver dag bliver sendt ud til sultne danskere, men hans egne køkkenevner rækker kun til fire-fem retter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

13 danmarksmesterskaber, fem direktørstillinger og en sidegeschæft som dommer et par gange om året.

Det er blandt andet, hvad den administrerende direktør for Just Eat i Danmark og Norge, Carsten Boldt, kan skrive på sit CV.

Serieiværksætter og TV-løve Jesper Buch var med til at finde opskriften og få sat blus under virksomheden i en kælder i Kolding tilbage i 2001. Siden er Just Eat vokset til at være et internationalt milliardforetagende, hvor Carsten Boldt nu bærer topchefforklædet i den danske gren af virksomheden.

Han har siden 2014 haft sin daglige gang på Just Eats danske hovedkontor, som i dag ligger på Østerbro i København. Vejen til direktørens kontor kan få mundvandet til at flyde og maven til at rumle for det fleste – for væggene er prydet med plakater fra menukortet, hvor både pizza, burger og sandwich er repræsenteret i en palet, som matcher Just Eats regnbuefarvede logo.

Selv om direktøren til daglig beskæftiger sig med takeaway, er det dog langt fra det, der er hverdagskost på hans private menukort.

Det er som oftest hustruen, der står bag kødgryderne derhjemme, da Carsten Boldts kulinariske evner primært rækker sig til fire-fem retter, heriblandt koteletter og omeletter.

I gennemsnit bestiller han takeaway en gang ugentligt, hvor han som oftest får en pizza på farten.

Carsten Boldt, administrerende direktør ved Just Eat i Danmark og Norge

»Jeg tror altid, det kan gøres lidt bedre.«


Dommer i standard og smag

Carsten Boldt har været vant til at føre an i sin tidligere position som sportsdanser i standard. Her var han på landsholdet, hvor han igennem sin dansekarriere landede 13 guldmedaljer i danmarksmesterskaberne.

Men i takt med at han fik en mere fremtrædende position i erhvervslivet, blev dansen lagt på hylden. Han ynder dog stadig at pudse danseskoene, når han et par gange om året er dommer til de danske danseturneringer.

Drengedrømmen var aldrig at følge dansetrinene for at finde vejen til en karriere. I en ung alder var Carsten Boldt meget bevidst om, at han ville arbejde med vækst, mennesker og udvikling.

Tre komponenter som hver især står centralt for hans nuværende stilling hos Just Eat.

Takeaway er en branche i rivende vækst, hvor Just Eat placerer sig lunt i svinget som en af verdens førende spillere på markedet. Menneskets forbrugsmønster og stigende efterspørgsel på hurtig-mad er en del af forklaringen.

For Carsten Boldt hviler succesen dog primært på at følge en konstant udvikling, som stemmer overens med tidens ånd.

For den tidligere sportsdanser, skyldes succes i erhvervslivet en dans på prognoser.

Han holder sig løbende opdateret med tidens tendenser, hvor han tilmed holder et fast blik på krystalkuglen for at spå om fremtidige potentialer i markedet.

Han er overbevist om, at et marked ikke kan være mættet. Der er altid plads til forbedring, og netop den tanke er en evig drivkraft for Carsten Boldt.

»Jeg tror altid, det kan gøres lidt bedre. Det er det, jeg synes, er sjovt,« siger han.

Disciplinering i al beskedenhed

Carsten Boldt er efter eget udsagn  »godt tilfreds med det, han har opnået« i sin karriere, men han ynder også at rose sine konkurrenter i takeawayindustrien.

Selv om han har sit ophav i det nordlige sjælland, har han et jysk gemyt, hvor han indimellem smider et »iggå« ind i fortællingen om sit liv. Han mener, det må stamme fra hans horsensianske mor.

Carsten Boldt peger på, at nøglen til hans succes i både dansen og erhvervslivet skyldes en målrettet disciplin. Han har øje på process i alt, hvad han giver sig i kast med, som han søger at optimere undervejs.

Hvad end det gælder at slå rekordtid på den daglige løbetur eller forbedring af den daglige ledelse hos Just Eat, så mener han ikke, der findes en mirakuløs »silver bullet«, der kan bane vejen.

For ham handler det om at være i »konstant beredskab«, hvor løbende justeringer og små forbedringer skal sikre resultater – så der stadig kan være fuldt blus under Just Eat.