Tak til Playstation 4 og musiksalget: Sony slår alle forventninger

Den japanske elektronikgigant Sony har præsteret langt bedre end ventet i sit seneste regnskab. Det skyldes ikke mindst et godt salg af Playstation 4 og et samarbejde med Spotify.

Foto: KIMIMASA MAYAMA. Kazuo Hirai, Sonys CEO.
Læs mere
Fold sammen

Sony kom ud af første kvartal med et overskud, der slog analytikeres forventninger stort. Den japanske gigant kan ikke mindst glæde sig over, at de sælger enormt mange kamera-chips, at musik-forretningen kører på skinner, og at Playstation 4 fortsætter med at sælge.

Sony kom ud af kvartalet med et driftsoverskud på 8,8 milliarder mod analytikernes forventning på 7,6 milliarder.

Det gode kvartal er tiltrængt for Sony og direktøren Kazuo Hirai, der havde en tumultarisk afslutning på 2016. Her blev en af Sonys store japanske chip-fabrikker ødelagt af et jordskælv, mens selskabet måtte foretage en nedskrivning af sin filmproduktion på 7 milliarder kroner.

Ifølge Bloomberg skyldes Sonys gode resultat ikke mindst, at PlayStation 4, som udkom i 2013, fortsætter med at være en guldkalv. Faldende priser på konsollen betyder, at den når ud til flere og flere kunder, som køber Sonys softwares, spil og abonnementer på deres Playstation.

Samtidig er der et stigende antal producenter af smartphones, som anvender Sonys kamerachips. Et øget salg bidrager positivt i regnskabet med 3,3 milliarder kroner.

En tredje årsag til det gode resultat er, at direktøren Kazuo Hirai, der har en lang karriere i Sonys underholdningsafdelinger bag sig, har formået at gøre selskabets musikforretning overskudsgivende. Det skyldes blandt andet, at Sony har indgået et partnerskab med Spotify, som har tredoblet antallet af betalende abonnenter i Sonys musiktjenester til 60 millioner.