Tager iPhone 4 gule billeder?

Enkelte amerikanske iPhone-ejere fortæller, at telefonen tager dårlige billeder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Billedet over artiklen stammer fra amerikanske Macworld og illustrerer, hvad enkelte ejere af iPhone 4 oplever: Mystiske farver på de billeder, som de har taget med deres nye Apple-telefon.

Så længe man har telefonen med uden for i solskin, er der ikke nogen problemer med farven på billederne. Men så snart man træder indenfor, eller hvis der er svagere belysning, så dukker problemer i nogle tilfælde op og gør billederne gule. Misfarvningen kommer både, hvis den nye flash-lampe er tændt eller ej. Det amerikanske magasin Cnet har også forsøgt at lave testen, men får ikke det samme resultat. Her ser billederne fra 5-megapixel-kameraet helt normale ud.

Men ovre på Macworld fastholder man, at problem er reelt for nogle brugere. I Macworlds-forsøg kan man se fire ens motiver fotograferet med forskellige typer iPhones og et spejlreflekskamera. På billedet fra iPhone 4 er det tydeligt, at telefonens hvidbalance er galt afmarcheret.

Spørgsmålet er nu, om problemet kan løses med en softwareopdatering, eller om det hænger sammen med en fejl på nogle kameraer. Generelt venter mange iPhone 4-ejere på en softwareopdatering fra Apple. Nogle brugere har oplevet fejl i synkroniseringen af Exhange-konti, og senest har Apple selv udtalt, at der er en fejl i den udregning, som viser, hvor god dækningen er. Fejlen bliver ifølge Apple lappet med en softwareopdatering.

Apple har indtil videre til gengæld afvist påstanden om, at der skulle være problemer med antennedesignet, hvilket en dansk forsker ellers mener. Apple har blot udtalt, at der er nogle måder, der er uhensigtsmæssigt dårligt at holde telefonen på, men at en formindsket signalstyrke i de situationer ikke kun gælder iPhones men også andre telefoner.