Tag testen: Er din chef psykopat?

Du har måske haft det på fornemmelsen. Få bekræftet om der er en psykopat på din arbejdsplads. Tag testen her.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kender du en psykopat? Sandsynligheden er større end man lige går og tror. Det anslås, at 2 procent af befolkningen i Danmark er psykopater og hver tiende leder kan betegnes som psykopat.

Ifølge den svenske psykologiprofessor dr. Robert Hare er psykopaten faktisk ved første øjekast et oplagt valg som topchef i mange virksomheder.

En psykopat vil nemlig uden at blinke kunne lyve om tidligere bedrifter, og love guld og grønne skove for virksomheden. Den psykopatiske chefs uansvarlige og asociale jagt på egen profit vil dog ikke gavne arbejdspladsen.

Den svenske erhvervsmand Lars Olof Tunbrå, der har skrevet bogen ”Psykopatiske chefer – lige så farlige som charmerende”, peger på, at psykopaten er i stand til at skabe kaos i en organisation.

De arbejder primært for egen vinding, påvirker arbejdsmiljøet negativt og forårsager generelt store omkostninger i en virksomhed.

Der er dermed god fornuft i at kunne identificere en psykopat. Psykologiprofessor dr. Robert Hare har udarbejdet det, han kalder en psykopatcheckliste.

Tag testen

Læs også på Erhvervsbladet.dk Fem brølere der får dine ansatte til at sige op