Tag kommunen med i lommen

Fem kommuner prøver at lægge al selvbetjening ned i en mobilapplikation, så man nemmere kan finde og bruge mulighederne på nettet.

BorgerAppen virker på Android-, iOS- og Windows-telefoner og giver lettere adgang til fem kommuners selvbetjeningsmuligheder på nettet. Man behøver kun at indtaste sin kommunes navn for at komme i gang. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indbyggerne i fem kommuner kan nu tage deres kommune med i lommen.

Morsø, Thisted, Favrskov, Svendborg og Høje-Taastrup kommuner kaster sig nemlig ud i en fælles applikation til mobiltelefoner og tavle-PCer, hvorigennem man lettere kan finde og få adgang til de mange selvbetjeningsmuligheder på nettet.

BorgerAppen hedder applikationen, der både fungerer på udstyr med Android, iOS og Windows og dermed i praksis på samtlige smartphonetelefoner, der bruges herhjemme.

Appen er gratis at hente og bruge (og helt uden reklamer), og med den får man hurtigere adgang til sin kommune på nettet end fra en traditionel PC. Blandt mange ting vil man kunne melde flytning, skifte læge, søge boligstøtte, ændre kørselsfradrag, skifte navn og meget mere.

Moderne servicetilbud

»Vi vil gerne give et attraktivt og moderne servicetilbud til borgerne. Flere og flere bruger mobile enheder. Med BorgerAppen skaber vi en direkte vej for vores borgere til kommunen,« forklarer Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K).

Første gang, man åbner appen, skal man fortælle, i hvilken kommune man bor. Man kan også indtaste navn, e-mailadresse, mobilnummer og fødselsår, men det er ikke nødvendigt - kommunenavnet er nok. Derefter er der klikadgang til selvbetjeningsløsningerne, som der løbende bliver flere og flere af i takt med, at det offentlige afskaffer papirgangene og gør flere og flere funktioner digitale.

Når man vælger noget i BorgerAppen, åbnes det i det sædvanlige internetprogram, hvor man f.eks. skal bruge sin NemID. Ingen af oplysningerne (bortset fra hvis man opgiver sit navn m.m.) gemmes i BorgerAppen eller sendes til udviklerne bag, Roskilde-firmaet Mads & Vitus ApS.

BorgerAppen støttes af Kommunernes Landsforening (KL) og fagforeningen HK i projektet »Fremfærd Borger«.