Tæske-lækker-flæske - Vi svælger i svin

Julen 2013 bliver rekordår for salget af svinekød i Danmark. Danish Crown oplever en stigende efterspørgsel efter ribbensteg og medister.

Der har været serveret godt med svinekød i de danske hjem i december måned. Danish Crown regner med rekordår.  Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE
Der er dømt flæskefest i Danmark. 900 kilometer medister og flere 100 paller med flæske- og ribbensteg er blevet kørt fra Danish Crowns slagterier. Julen i år sætter rekord i salget af svinekød. 

»Når vi ser på vores salgstal, så er der ikke mange danskere, der holder juleaften uden enten ribbensteg eller kamsteg på bordet. De seneste to uger har vi solgt 25 procent flere ribbenstege end sidste år, og salget af kamsteg er oppe med 10 procent i forhold til 2012,« fortæller Uffe Frovst, der er direktør for DC Pork Danmark. 

I sidste uge blev der kørt 65 ton mere svinekød fra slagteriet i Herning end rekorden i julen 2010. Det svarer til 130.000 pakker med 500 gram kød i. Den større efterspørgsel efter både steg og medister har fået Danish Crown til at sætte 10 medarbejdere mere ind på slagteriet i Herning.  
 
»Jeg er imponeret over den indsats, vores medarbejdere i både salg og produktion har ydet de seneste uger. De kører bare på for at sikre, at alle danskere kan få flæskesteg og medister til julemiddagen,« siger Uffe Frovst.

Når maskinerne bliver slukket den 23. december regner Allan Ernstrøm med, at der er blevet solgt tusinde kilometer medister i 2013. Det svarer til, at hver dansker har spist godt 15 centimeter.