Tæppelands imperium i knæ

Der skulle flere penge fra ejerne og en kreditramme fra bankerne til, for at Tæppeland kom ud på den anden side af 2009 med skindet på næsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanskrisen ramte sidste år firmaet med fuld kraft og slog 65 mio. kr. af omsætningen og mere end fordoblede tabet, der blev på minus 33,4 mio. kr.

Samtidig svandt egenkapitalen kraftigt ind fra 69 mio. kr. i 2007 til sidste år 11 mio. kr., og ejerne, ligeligt fordelt mellem stifter Jørn E. Jensen samt et københavnsk investeringsselskab, har lagt nye millioner kroner i selskabet gennem 2009. Det skriver dagbladet Børsen.

»Det har været et år præget af finanskrisen samt af en oprydning i selskabet,« siger Ulrik Bülow, formand for Tæppeland og kendt som tidligere Sonofon og Synoptik-direktør. Tæppeland har gennem flere årtier været kastet gennem den ene krise efter den anden.

Fra 1989 og til i dag har selskabet haft 11 direktører. Særligt fra 1997 til 2003 gik det stærkt med en ny direktør hvert år. Siden dengang har direktøren fået lov til at sidde tre år for at drive det stormomsuste selskab.

Tæppeland er historien om et iværksætterselskab med enorme ambitioner, bygget på en driftig forretningsmands ihærdighed, men hvor det går galt.