Tæppe-Jensen trækker sig

Efter år med op- og nedture trækker Tæppelands stifter nu stikket. Jørn E. Jensen har solgt sine sidste aktier i sit livsværk, som han reddede fra Biva-Tæppelands konkursbo sidste sommer.

Tæppelands stifter har solgt de sidste aktier i sit livsværk og overlader virksomheden til norske In Home. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er kendt for at kæmpe til det sidste og trådte senest til, da Tæppeland i sommer var faretruende tæt på at lukke og slukke. Men nu lader det altså til, at den 87-årige forretningsmand Jørn E. Jensen trækker sig ud af sit livsværk.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis har Jørn E. Jensen definitivt sluppet tøjlerne i Tæppeland, som nu ejes 100 procent af norske In Home.

Jensen Group og revisor Fredløv blev ifølge avisen inden jul enige med In Home om at sælge deres del af aktierne, henholdsvis 20 og 15 procent, som de investerede i en redningsaktion i sommer, da de købte de 17 bedste Tæppeland-butikker og lageret af tæpper ud af konkursboet for Biva-Tæppeland.»Vi efterlader ikke nogen gæld, og det er vigtigt, at man går fra noget, der evner at skabe overskud, og at man ikke flygter fra en synkende skude,« siger Jørn E. Jensen til Frederiksborg Amts Avis.

Jørn E. Jensen går ofte under betegnelsen Tæppe-Jensen, og han oplyser, at målet med købet i sommer var at redde livsværket og ikke mindst arbejdspladserne for Tæppelands medarbejdere.

Det er over 60 år siden, husmandssønnen fra Nøvling i Himmerland åbnede sin første butik. Tæppeland var i de bedste dage oppe på 326 butikker fordelt på ti lande - heraf 60 butikker i Danmark.

Siden har der været op- og nedture for Tæppeland, blandt andet på grund af et mere eller mindre mislykket generationsskifte i 2001. Fusionen med Biva blev ligeledes en trist historie, da Biva-Tæppeland gik konkurs sidste år. Men Tæppe-Jensen formåede altså at samle de bedste stumper, og Tæppeland levede videre.

I dag bor den 87-årige forretningsmand nord for Frederikssund, hvor han ejer landbrug, godset Orebjerg og Hornsherred og ejendomme. Han har tidligere sagt, at hans økonomi ikke har noget med Tæppeland at gøre. Jørn E. Jensen har fire børn og 19 børnebørn.