Tænketank: Danske banker er lige så sårbare som før finanskrisen

Danske banker har stort set den samme kapitalpolstring som før finanskrisen, vurderer tænketanken Kraka i en ny rapport.

Siden finanskrisen er kravene til de danske bankers kapitalpolstring ikke blevet strammet. De fleste har stort set det samme fedtlag på kroppen, mens Nykredit og Jyske Bank ligefrem har tabt sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden finanskrisen er kravene til de danske bankers kapitalpolstring ikke blevet strammet. De fleste har stort set det samme fedtlag på kroppen, mens Nykredit og Jyske Bank ligefrem har tabt sig, lyder det i en rapport fra tænketanken Kraka ifølge Jyllands-Posten.

Rapporten er lavet i samarbejde de to tidligere overvismænd, professor Torben M. Andersen og professor Peter Birch Sørensen.

»Vi kan konkludere, at kapitalkravene til de systemisk vigtige banker reelt ikke er mærkbart højere end før finanskrisen,« siger Jens Hauch, der er sekretariatschef i Krakas Finanskrisekommission.

Finansrådet afviser, at bankerne er blevet mindre polstrede siden finanskrisen og henviser til en stresstest af 123 europæiske banker i søndags, som de fire deltagende danske banker klarede sig flot igennem.