Tænk dig om, før du køber flybillet hos disse selskaber

EU-kommissionens opdaterede liste over flyselskaber, der ikke må flyve i Europa, fordi de er for usikre, er netop blevet offentliggjort.

Billede fra flystyrt i Nepal i februar i år. I følge ny sortliste fra EU-Kommissionen over usikre flyselskaber er alle flyselskaber fra Nepal er blacklistede. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny »black-list« over usikre flyselskaber, der flyver uden for EU, er netop blevet offentliggjort. Og du skal særligt passe på, hvis du køber flyrejser i Den Demokratiske Republik Congo, Nepal og Afghanistan, da flyselskaber fra disse lande i høj grad er repræsenteret på listen.

Alle flyselskaber i Nepal er blacklistede, og i Indonesien er kun syv flyselskaber godkendte til at beflyve destinationer i EU. Til gengæld er alle flyselskaber i Kasakhstan nu fjernet fra den sorte liste og har fået godkendelse til at flyve i EU.

Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer derfor igen danskere, der planlægger at rejse uden for EU, til at tjekke listen eller spørge deres rejsebureau til råds om, hvordan de opnår mest mulig sikkerhed på rejsen.

»Selskaberne på listen må ikke flyve i EU, men det betyder ikke, at de ikke sagtens kan flyve indenrigs i de pågældende lande eller på internationale strækninger uden for EU. Vores medlemmer bliver løbende informeret om opdateringerne på listen. Så er vi sikre på, at de ved, hvilke selskaber der ikke opfylder EU's regler for flyvesikkerhed,« fortæller Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening i en pressemeddelelse.

Man kan som forbruger have mulighed for at modtage erstatning, og Lars Thykier opfordrer til, at man kontakter sit rejsebureau, hvis man har købt flybillet af et af de sortlistede selskaber:

»Under visse omstændigheder kan en rejsende med en flybillet til et af de blacklistede selskaber, have ret til at få sine penge igen eller omlagt rejsen efter gældende regler. Spørg rejsebureauet til råds og lad dem hjælpe med en eventuel omlægning af rejsen, så du undgår de usikre flyselskaber,« foreslår Lars Thykier.

Du kan se hele listen over sortlistede flyselskaber her.