Tårnhøje udgifter bremser Siemens i Danmark

Danmark kommer langt svagere ud af den finansielle krise end Tyskland, og det får konsekvenser for Danmark, mener topchef i Siemens.

Foto: www.miklosszabo.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark er et voldsomt dyrt land at producere i, og det har indflydelse på Siemens' danske investeringer, siger Siemens topchef, som mener, at der skal betydelige reformer til, skriver  agbladet Børsen.
 
Dansk produktion flytter ud af landet, for det koster alt for meget at få produceret i Danmark sammenlignet med i andre lande omkring os - eksempelvis i Tyskland. Det siger topchefen for Siemens Danmark, Jukka Pertola.Han har arbejdet som vindselskabets direktør i Danmark i mere end et årti og kender Danmark indgående. Men han kan også se, at Danmark kommer langt svagere ud af den finansielle krise end Siemens' moderland Tyskland, og at det får konsekvenser for Danmark.
 »Danmarks helt store problem er, at omkostningerne er alt for høje. De tyske omkostninger steg 5 pct. i samme periode, hvor de danske omkostninger steg med 35 pct. Det kan ikke blive ved,« siger Jukka Pertola til Børsen.
 
På den ene side er Danmark dybt afhængig af industriproduktionens eksport, men samtidig sker der en omfattende udflytning af produktion til lavtlønslande.
»Tyskland har været dygtig til at foretage vigtige reformer ud fra en erkendelse af, at Tyskland har en omfattende og vigtig industriproduktion, som det er meget vigtigt at bevare. Gerhard Schröders regering (den forrige regering før Angela Merkels borgerlige regering i dag, red.) har nok ikke helt fået den anerkendelse for de reformer, den gennemførte i Tyskland,« siger Jukka Pertola.


 
Han vurderer, at de høje danske omkostninger får betydning for fremtidige investeringer.
»Vi kan mærke ubalancen i omkostningerne i Tyskland og i Danmark, når vi placerer fremtidige investeringer. Det fører til interne diskussioner,« siger Jukka Pertola og uddyber:
 »Men man spørger sig selv internt, hvorfor vi ikke placerer fremtidige investeringer i Tyskland, hvor omkostningerne er lavere.«.