Syv tips der kan gøre dig til en bedre leder

Hvis du har fremsyn, initiativ og 10.000 timers træning i ledelse, er du en drøm for enhver virksomhed. Her har du syv gode råd, der kan hjælpe dig på vej.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En god leder kan sammenlignes med et ægteskab, en fodboldspiller og en spejder.

Pointen er, at du i alle disse situationer skal påtage dig en lederrolle, hvor du hele tiden stræber efter at overpræstere. Dét udviser lederevner, og derudover fremstår du som en rollemodel over for dine medarbejdere.

For at blive en sublim leder kræver det hård træning døgnet rundt. Forskning viser, at folk der har brugt 10.000 timer på at øve ledelse, ender med at blive en synlig leder, som alle virksomheder har interesse i.

Siegfried W. Andersen, der har over 20 års erfaring med ledelse og bureauet International Consulting & Training Group mener, at tre vigtige faktorer spiller ind, når det handler om at blive en god leder.

”Først og fremmest skal man have et fremsyn, hvor man opstiller sig nogle mål. Dernæst skal man have initiativet til indfri sine mål. Og til sidst skal man være pålidelig, og det er man, hvis man opnår sine mål.”

Unge mennesker, som går til spejder, fodbold eller andre idrætsgrene har mulighederne for at udvikle gode lederevner.

En 12-årig spejder der påtager sig en førerrolle, kan blive en dygtig leder som 20-årig, idet personen har øvet ledelse i en tidlig alder. Øvelse er alfa og omega.

Sådan bliver du en god leder: 1. Vær til stede og motiver dit personale

2. Udvis tillid ved at uddelegere opgaver til dit personale

3. Brug coaching til at få dine medarbejdere til at performe bedre

4. Opsæt mål for hvad du ønsker af dine medarbejdere

5. Reflektere for at skabe udvikling

6. Vær bevidst om dit ansvar

7. Giv løbende feedback

Et godt ægteskab er en god lederDen stærke leder er opmærksom på at give feedback til sine medarbejdere. Derved opnår man tilfredse og kompetente medarbejdere, der får interesse for at overpræstere. Uden feedback mister medarbejderne engagementet, og man ender med at blive en svag leder.

Siegfried W. Andersen anser et godt ægteskab for at være et tegn på gode lederevner.

”Ved at man sætter sig ned med sin partner og diskuterer, hvordan ens ægteskab bliver godt, udviser man lederevner, idet man tager et initiativ. Men man skal huske at give feedback til hinanden, ellers kan man ikke forbedre sig.”

En af de vigtigste ting for at blive en god leder er, at du kan lede dig selv. Først når du kan lede dig selv og levere varen, er du i stand til at lede andre. En hjælp til at nå dertil kan være, at du har eller har haft en god leder, som du kan kopiere over på dig selv.

Siegfried W. Andersen nævner A.P. Møller Mærsk som et eksempel på god lederstil. Han påpeger, at succesrige virksomheder er præget af ledere, der har fokus på fremtiden.

Klik på nedenstående links for at se de syv råd der gør dig til en bedre leder 1. Vær til stede og motiver dit personale

2. Udvis tillid ved at uddelegere opgaver til dit personale

3. Brug coaching til at få dine medarbejdere til at performe bedre

4. Opsæt mål for hvad du ønsker af dine medarbejdere

5. Reflektere for at skabe udvikling

6. Vær bevidst om dit ansvar

7. Giv løbende feedback