Syv millioner nye serieseere sender Netflix-aktie i vejret

Netflix slår både sine egne og analytikernes forventninger til regnskabet, der er lagt frem onsdag aften.

Foto: RYAN ANSON

Den amerikanske streamingtjeneste Netflix har onsdag aften dansk tid fremlagt et flot årsregnskab. Det slår både Wall Streets og selskabets egne forventninger.

Særligt antallet af nye abonnenter i løbet af fjerde kvartal imponerer, men omsætningen er vokset fra 1,82 milliarder dollars i julekvartalet 2015 til 2,47 milliarder dollars i oktober-december 2016, samtidig med at overskuddet er gået op fra 43,2 millioner dollars til 66,74 millioner dollars.

Samlet har to millioner amerikanske brugere købt sig adgang til TV-tjenestens serier og film. Internationalt har fem millioner nye brugere lagt penge for at kunne se serier som "The Crown" og "Gilmore Girls".

I kølvandet på regnskabet bragede Netflix-aktiens værdi op med knap ti procent i den såkaldte efterhandel, skriver Business Insider. Siden har den ifølge Reuters stabiliseret sig med en stigning på cirka syv procent.

Netflix skriver i sit regnskab, at tjenesten ved 2016s udgang havde 93,8 millioner abonnenter, hvoraf de 89,1 millioner havde betalt abonnement. 44,4 millioner af de 93,8 millioner var abonnenter uden for USA.

Det fjerde kvartalsregnskab markerer ti-året for lanceringen af Netflix, der ud over at lade sine brugere streame film og tv-serier også er kendt for at stå bag egne hitserier.

Succeser som "House of Cards", "Orange Is the New Black" og "Stranger Things" har udfordret konkurrenter som Amazon og HBO.

Selskabet forventer at skyde seks milliarder dollar i at producere originalt indhold i 2017. Det svarer til knap 42 milliarder kroner. Det er en stigning på en milliard dollar i forhold til sidste år.

Planen er at sende 1.000 timers underholdning fra egen hånd på tjenesten. Sidste år blev det til 600 timers egenproduktion fra Netflix.

/ritzau/+Th.