Syv danske e-startups på ny top 100-liste

Her er de friske danske it-selskaber, der vækker opsigt ude i verden.

Tommy Ahlers står i spidsen for iværksættervirksomheden Podio, der står bag en platform til online samarbejde og er blandt de danske e-startups, der har fået en plads blandt de 100 hotteste af slagsen i Europa. Arkivfoto: Nikolaj Linares Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syv danske it-iværksættervirksomheder er blandt de mest interessante i Europa. Det er bloggen TechCrunch Europe og den britiske avis The Telegraph, som har haft vovemodet til at sammenføje en liste over 100 af Europas hotteste e-startups.

Nogle af de danske virksomheder har dog efterhånden nogle år på bagen og kan næppe betegnes som iværksættere længere.

Just-eat er et af de ældre danske selskaber på listen. De var også på sidste års liste fra TechChrunch. De to sidste danskere, som har været med i de godt 10 år, madbestillings-virksomheden har levet, er dog i mellemtiden blevet købt ud af professionelle investorer. Det er medstifter Jesper Buch og angel investoren Carsten Mikkelsen, som for nyligt blev købt ud. De fleste i ledelsen af det nu London-baserede selskab er dog stadig danske.

Unity3D blev født i Danmark for 10 år siden, men har nu hovedkvarter i San Francisco og udviklingskontor i København, Baltikum og Storbritannien, står på listen. Unity 3D laver en spilmotor, som blandt andet benyttes af spilfirmaer som EA Games, som har ry for at fungere godt - og ofte benyttes af små spiludviklere til at lave spil til smartphones.

Secunia kan heller ikke kaldes for en opstartsvirksomhed, men de er også på listen. Firmaet laver scannings- og patchværktøj til at finde svagheder som følge af uopdaterede programmer.

Læs også på EVB.dk:

Just-eat-stifter vil investere i iværksættere

Salg af Momondo forgylder iværksætter

Zyb-millionær vil ud i verden med nyt projekt

En række andre danske firmaer, som har fundet vej til listen, kan bedre betegnes som startups.

Zendesk blev stiftet i Danmark for fire år siden af Mikkel Svane, Alexander Aghassipour og Morten Primdahl. Siden har kundeservice-selskabet fået investeringskapital fra flere investeringsselskaber og flyttet til San Francisco. Zendesk tilbyder kundeservice som Software-as-a-Service, hvilket er attraktivt for små virksomheder, der blot skal have et lille, velfungerende system, som er nemt at etablere.

Tradeshift, der har fået en del international opmærksomhed, står også på listen. De tilbyder digital fakturering, så virksomheder slipper for at printe pdf'er ud og lægge dem i store bunker til udbetaling i regnskabskontoret. Tradeshift holder til i København.

Podio er også nye på listen. Deres nye samarbejdsplatform, som er en form for Facebook for virksomheder, er netop sprunget ud af beta ved et lanceringsevent i San Francisco. De holder til i København, men har planer om at etablere et kontor i San Francisco.

Momondo er også blevet fundet værdig til listen. Det fem år gamle København-baserede selskab er dansk-født, men blev sidste uge opkøbt af britiske Cheapflights Media. Flybilletsøgemaskinen er blevet rost for at finde de billigste flybilletter og have en overskuelig brugerflade, selv om de ikke endnu har tilføjet en funktion til at mellemlande i bestemte lande.