Syv bilglade erhvervsfolk vil bruge verdenskendt arkitekt til aalborgensisk milliardsatsning

Bjarke Ingels Group skal stå for de arkitektoniske linjer i et nyt milliardbyggeri på havnefronten i Aalborg, der blandt andet vil være målrettet bilentusiaster.

Bjarke Ingels fra BIG. Den danske stjernearkitekts firma får nu ansvaret for at udforme linjerne på et større sats i Aalborg fra en række erhvervsfolk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syv nordjyske erhvervsfolk med forkærlighed for sportsvogne satser på, at den verdenskendte, danske arkitekt Bjarke Ingels kan sætte stregerne på deres milliarddyre ambitioner om at opføre et oplevelsesmekka for bilentusiaster.

Mere præcist er de syv investorer ifølge TV 2 Nord gået sammen med arkitektfirmaet BIG - Bjarke Ingels Group - om at opføre to bygninger på havnefronten i Aalborg. Den ene vil være en 8-talsformet bilremise, der skal blive et levende museum og samlingspunkt for bilentusiaster. Den anden, som vil blive opført lige ved siden af, vil være et 107 meter højt tårn med lejligheder.

Hvis Aalborg Kommune giver tilladelse til projektet, som forventes at koste omkring en milliard kroner, kommer tårnet til at bestå af syv parkeringsetager og ovenover 21 etager med lejligheder. To af de 21 etager kommer til at være fællesrum, restaurant samt sports- og fritidsaktiviteter, mens lejlighederne kommer til at være i tre størrelserne: 70, 140 og 210 kvadratmeter.

De syv investorer bag projektet er Eigild Christensen, Mads Peter Veiby, Jacob Christensen, Jørgen Bønsdorff, Jan Nygaard, Mark Nielsen og Jacob Bang. De er alle nordjyske erhvervsfolk med en særlig entusiasme for sjældne biler og med et ønske om at skabe en bygning med en museumsudstilling med plads til 350 køretøjer, værksteder, bilklargøring, restaurant, isbar, eventrum og kontorer.

Byggeriet skal nu behandles i By- og Landskabsforvaltningen, hvorefter der skal vedtages en lokalplan. BIG står allerede nu bag beboelsesejendomme på den gamle spritfabrik i den vestlige ende af Aalborg, fire kilometer fra det nye projekt.