Systematic i parløb med Lockheed Martin

Den danske softwarevirksomhed Systematic har indgået en aftale om et tæt samarbejde med den amerikanske flygigant Lockheed Martin. Sammen skal de to selskaber udvikle og sælge software inden for flere områder.

Lockheed Martin producerer bl.a. Joint Strike Fighter, som er et af de fly, der kan gå hen og afløse F-16-kampflyet. Fold sammen
Læs mere
Foto: LOCKHEED MARTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerede i dag arbejder de sammen om jagerflyprojektet JSF, hvor Systematic er et af de danske selskaber, der er inddraget som underleverandør.

Med den nye aftale skal der i første omgang fokus på to områder hos Systematic: elektroniske patientjournaler og software til militært brug. Lockheed Martin har set Systematics løsning til elektronisk patientjournal i brug, og spørgsmålet er nu, om den kan blive til gavn i USA.

- Sundhed er en stor politisk sag i USA for øjeblikket. Kan vi bare komme ind på en del af det amerikanske marked, vil det være stort for os, siger Morten Granum, vicedirektør i Systematic, som har hjemsted i Århus.

Håbet i den danske virksomhed er også, at Lockheed Martin kan udbrede de danske softwareprodukter til militært brug.

Selv om USA selv udvikler den slags, er det ofte svært for amerikanske virksomheder at sælge det til partnere i andre lande. Derfor kan det være interessant for Lockheed Martin at videresælge de danske systemer.

Det meget tætte samarbejde mellem selskaberne skulle ifølge Morten Granum gerne kaste resultater af sig allerede i indeværende regnskabsår.