Syng dine søgninger

Om kort til er det ikke længere nødvendigt med tekstsøgning for at finde sit yndlingsnummer på nettet. Bare skrål i mikrofonen og MP3en dukker op, klar til download.

Australske forskere arbejder på et system, der gør det muligt for dig at finde musik på nettet ved at synge ind i en mikrofon i stedet for ved almindelig tekstsøgning, skriver den australske avis The Age.

En af forskerne bag projektet, Dr. Sandra Uitdenbogerd siger, at søgning ved hjælp af lyd er en helt naturlig videreudvikling af de systemer, vi har i dag. Den nye teknologi vil gøre det ulig meget lettere at finde sange, man ikke lige kan huske titlen på, eller som indeholder meget brugte ord eller er helt uden ord.

Uitdenbogerd forventer, at teknologien kan tages i brug allerede om tre til fire år, men i en udgave der begrænser sig til tidens mest udbredte populærmusik.

Ved hjælp af et lille program, mikrofon og et minimum af musikalitet vil det dermed blive muligt at nynne sig til det hit, man lige hørte en bid af i radioen og derefter hente det ned på sin computer.

Ifølge Uitdenbogerd er der allerede interesse for at købe konceptet fra en mindre australsk virksomhed, men håbet er at få det inkorporeret i tidens største database for netmusik - Apples iTunes.