Symphogen klar til at teste kræftmiddel i mennesker

Den mulige børskandidat, Symphogen, har opnået så gode resultater med sit kræftmiddel, at biotekvirksomheden vil teste lægemidlet på mennesker.

Forskning hos Symphogen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Symphogen har så store forhåbninger til kræftmidlet, Sym004, at virksomheden nu vil teste det i mennesker.Forhåbningerne knytter sig til nye lovende data for kræftmidlet, som bl.a. har vist sig overlegen sammenlignet med to kræftmidler, som allerede er på markedet, nemlig Erbitux og Vectibix.

Sym004 går derfor om kort tid i den såkaldte fase 1, hvor medicinen første gang testes på mennesker bl.a. for at fastlægge, hvor store doser forsøgspersonerne skal have.

Selv om Sym004, når og hvis lægemidlet en gang kommer på markedet, kommer i hård konkurrence med de konkurrerende midler Erbitux og Vectibix, spås lægemidlet fra Symphogen gode chancer for at få fodfæste.

"Selv med to godkendte anti-EGFR antistofterapier på markedet, er der et stort udækket behov for mere effektiv behandling af patienter med EGFR-resistente tumorer," udtaler læge Josep Tabernero fra Vall d'Hebron universitetshospitalet i Barcelona i Spanien.

Sym004 bliver Symphogens tredje lægemiddelkandidat i klinisk afprøvning på mennesker.

Symphogen blev stiftet i 2000 og fokuserer primært på at udvikle lægemidler mod infektioner og cancer. Selskabet baserer sin udvikling på grundlag af en teknologiplatform ved navn Symplex og Sympress. Den gør Symphogen i stand til som de første i verden at udvikle lægemidler målrettet mod at behandle sygdomme med flere antistoffer på én gang, ligesom kroppen gør.