Symphogen henter forstærkning hos Genmab

Genmab-medstifter og forhenværende medicinsk direktør Jørgen Petersen bliver ny udviklingschef i biotekselskabet Symphogen. Symphogen skal bruge hans ekspertise til at få testet selskabets lægemiddelkandidater i mennesker.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det privatejede danske biotekselskab Symphogen har ansat en af dansk bioteks pionerer, Jørgen Petersen, som ny udviklingschef.

Jørgen Petersen er medstifter af Genmab, og indtil for nylig bestred han en lignende stilling i det dansk-amerikanske selskab.

”I takt med, at produkterne i Symphogens pipeline nærmer sig kliniske programmer i de sene faser, har vi styrket vores ledelseshold betydeligt med ansættelsen af Jørgen Petersen,” siger Symphogens adm. direktør Kirsten Drejer.

Hun fremhæver, at Jørgen Petersen som medstifter af Genmab og ekspert i immunologi og reumatologi tilfører Symphogen såvel videnskabelig, som medicinsk ekspertice. Samtidig har Jørgen Petersen erfaring med at gennemføre kliniske forsøg og lægge strategier for at få godkendt nye lægemidler.

Antistoffer i fokus
Jørgen Petersen blev udnævnt til medicinsk direktør i Genmab i 2002, og har siden haft ansvaret for den strategiske udvikling af Genmabs pipeline, der består af såkaldte monoklonale antistoffer.

Inden han kom til Genmab var Jørgen Petersen leder af den reumatologiske afdeling på Rigshospitalet.

Symphogen beskæftiger sig lige som Genmab med udviklingen af lægemidler på basis af antistoffer, dog med et andet teknologisk udgangspunkt.

Selskabet har udviklet en teknologiplatform, som gør det muligt at producere medicin, der kan genskabe flere af menneskers egne antistoffer, og forsøger i at udvikle medicin til behandling af infektionssygdomme og cancer.

Flere samarbejdsaftaler
Sidste år indgik Symphogen en samarbejdsaftale med den amerikanske biotekvirksomhed Genentech til en samlet værdi af 1,55 milliarder kr. Selskabet bliver finansieret af Sunstone Capital (ejet af væsktfonden, red.), Novo, LD, Danske Bank, som en række udenlandske investorer.

I efteråret 2008 valgte selskabet at slanke organisationen og er i dag omkring 70 ansatte. Selskabet har hjemme hos DTU i Lyngby.

I januar i år rejste selskabet med hjælp fra investorerne yderligere 235 millioner kr. til udvikling af selskabets lægemidler.