Sygeplejersker sælger kendt københavnsk biografbygning

Sundhedspensionskasse har solgt strøgejendom, som husede kendt københavnerbiograf.

Bygningen med knap 4.000 kvadratmeter boliger, kontorer og spisesteder er nok mest kendt for at have huset den hedengangne biograf Klaptræet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensionskassen PKA har solgt hjørneejendommen Kultorvet 9-13/Rosengården 2-4 tæt ved Nørreport Station til  familieejendomsselskabet Julius M. Goldschmidt Holding.

Bygningen med knap 4.000 kvadratmeter boliger, kontorer og spisesteder er nok mest kendt for at have huset den hedengangne biograf Klaptræet.

PKA sælger fra, fordi pensionskassen for sygeplejersker og andre sundhedsansatte foretrækker nybyggeri, herunder af boliger og aktuelt af et sundhedshus i Vejle.

Ifølge ejendomsinvesteringschef Nikolaj Stampe har investeringen været »rigtig fin« for PKA, og samtidig er køberen glad:

»Da muligheden for at investere i vores absolutte nabolag opstod, slog vi til. Vi synes, at dette velkendte hjørne passer perfekt ind i vores portefølje og vores ambition om at udvikle området omkring vores ejendomme på Kultorvet og Frederiksborggade,« udtaler administrerende direktør Flemming Hansen fra Julius M. Goldschmidt Holding, der ikke er forbundet med rigmand Mikael Goldschmidts koncern med blandt andet ejendomme.

Handlen af Klaptræet-ejendommen blev formidlet af erhvervsmægleren Colliers International.