Sygeplejersker opfinder det teknologiske toilet Measurelet

Opfindere: Louise Bangsgaard og Marie L. Bagger

Sygeplejerskerne Louise Bangsgaard og Marie L. Bagger har opfundet et toilet, Measurelet, som kan måle og veje mængden af urin og afføring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Louise Bangsgaard og Marie L. Bagger arbejder til dagligt som sygeplejersker på Rigshospitalet på Medicinsk Gastroenterologisk Klinik. Her arbejder de med mennesker, der har alvorlige problemer med at optage føde. De er sammenm ed deres kollager derfor tvunget til at hele tiden at tænke i nye innovative løsninger.

 

De to sygeplejersker har det opfundet et teknologisk toilet til sundhedssektoren. Det kan veje og måle mængden af urin og afføring og sende data direkte til patienternes journaler. Målgruppen er sundhedsvæsnet, patienten, sygeplejersken og lægen.

 

De to har arbejdet på idéen siden februar 2017, men har endnu ikke etableret virksomhed. Til gengæld har de vundet en innovationspris i Region Hovedstaden, som har givet dem fem måneders orlov fra jobbet som sygeplejersker. Nu håber de, at Berlingske Business Boost kan hjælpe dem endnu et skridt videre mod at gøre idéen til virkelighed.

Dommerne var begejstrede, ikke mindst det faktum, at det var med til at gøre livet for patienterne og arbejdsdagen for sygeplejersker mere værdigt.