Sygeplejersker bygger for kvart milliard ved havnen

Pensionskassen PKA går om kort tid i gang med stort Nordhavns-byggeri med boliger helt ud til vandet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PKA - pensionspengetanken for 260.000 sygeplejerske og andre sundhedsansatte - går til efteråret i gang med at bygge en 9.500 kvadratmeter (kvm) stor ejendom med 91 lejligheder og en butik på Sandkaj i det såkaldte Århusgadekvarter - den sydligste del af Nordhavn.

Byggeriet skal stå klart i foråret 2015, og den samlede projektsum er formentlig i størrelsesordenen en kvart milliard kroner.»Nordhavn er et fantastisk spændende område, som er inde i en rivende udvikling med promenade, gadeliv, havnebad, erhverv og bolig og flot arkitektur. I PKA er vi glade for muligheden for at være med til at sætte vores præg på denne udvikling samtidig med, at vi skaber et godt afkast til vores medlemmer,« siger ejendomschef Nikolaj Stampe.

Blandt de nærmeste naboer til PKA-byggeriet bliver to gamle cementsiloer, som er ved at blive omdannet til utraditionelle kontorhuse.Byområde med 40.000 indbyggere


PKA har købt byggegrunden af det offentlige udviklingsselskab By & Havn, som også sælger jord i Ørestad. Projektmageren Corpus Development er totalentreprenør, mens Ernst Kindt-Larsen er arkitekt.

Hele Nordhavn skal i 2040 have 40.000 indbyggere. Første udviklingsetape - Århusgadekvarteret - er planlagt til 3.000 beboere og 6.000 arbejdspladser samt butikker og cafeer på i alt 350.000 kvm, hvoraf 70.000 kvm er eksisterende bygninger, der skal bevares.I foråret fik By & Havn afsat omkring en fjerdedel af byggeretterne i Århusgadekvarteret i kølvandet på den store Mipim-ejendomsmesse i Sydfrankrig. Kort tid efter overtog PFA Pension en større grund, som skal have stort kontorbyggeri, måske et nyt hovedsæde til pensionskæmpen selv.

Formentlig fra 2019 får Nordhavn sin egen metrogren fra Østerport med to stationer - senere kan grenen udbygges til en sløjfe.