Sygemeldt Apple-topchef møder Obama

Steve Jobs rejser sig fra sygelejet for at deltage i teknologi-topmøde med præsident Obama.

Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Apples karismatiske topchef Steve Jobs er på sygeorlov på ubestemt tid, siger han ikke nej til et møde med den amerikanske præsident Barack Obama. Sammen med en række andre teknologi-topchefer mødtes Steve Jobs torsdag med præsidenten i det nordlige Californien.

Steve Jobs er det altafgørende omdrejningspunkt hos Apple, som han har gjort til verdens største teknologiselskab med nyskabelser som iPhone og iPad. Præsident Obama vil gerne have meget mere af den slags, og derfor indkaldte han teknologi-bosserne til en seance, hvor de i går drøftede, hvordan high tech-industrien kan øge sine investeringer og dermed hjælpe med at trække USA ud af det økonomiske mudderhul, landet har befundet sig i siden finanskrisen.

Tech-VIP'er ved bordet

Apple-topchefen havde selskab af en ren perlerække af IT-topchefer - det er svært at se, hvem der mangler i buketten, når Steve Jobs kunne sætte sig til bords med bl.a. Facebook-skaberen Mark Zuckerberg, Google-chefen Eric Schmidt, Oracles Larry Ellison, Carol Bartz fra Yahoo, John Chambers fra Chisco og Dick Costole fra Twitter.

Steve Jobs blev ikke fotograferet sammen med de øvrige Sillicon Valley-chefer, men Det Hvide Hus bekræfter, at han var blandt præsidentens gæster.

Ny sygeorlov

Steve Jobs gøren og laden bliver fulgt intenst af medier og analytikere, siden han i sidste måned meddelte, at han gik på sygeorlov. Steve Jobs har trods livstruende sygdom præget Apple i uhørt grad. 55-årige Jobs blev i 2004 behandlet for en potentiel livstruende kræft i bugspytkirtlen, og i 2009 gennemgik han en levertransplantation.

Steve Jobs har ikke ønsket at give detaljer om årsagen til den nye sygeorlov, men det er sandsynligvis kræften, der er brudt ud igen. Sladdermagasinet National Enquirer offentliggjorde således i går billeder, der angiveligt viser Steve Jobs ankomme til Standford Cancer Center i Palo Alto i Californien.