Sygdomsramt topchef forlader Kopenhagen Fur

En af Danmarks længst siddende topchefer forlader sin stilling i milliardkoncernen Kopenhagen Fur. Afløseren er allerede på plads.

Kenneth Loberg bliver ny adm. direkter i Kopenhagen Fur i stedet for Torben Nielsen, der trækker sig tilbage efter 23 år på posten Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Topchef Torben Nielsen forlader posten som øverste chef i Kopenhagen Fur, og dermed sker der tronskifte efter 23 års stabilitet på posten i en af landets store virksomheder.

»Bestyrelsen beklager meget Torbens beslutning, men den må vi have fuld respekt for set i lyset af den betydelige arbejdsindsats og det engagement, som stillingen kræver. Og Torben har desværre vurderet, at hans nuværende situation ikke giver mulighed for fuldt ud at leve op til disse krav,« udtaler Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

Der bliver ikke lagt skjul på, at en del af forklaringen er, at Torben Nielsen gennem længere tid har været sygdomsramt.

»Når det endelige ledelsesskifte nu er fastlagt til udgangen af oktober, er det udtryk for dels et ønske om, at væsentlige aktuelle beslutninger med strategisk betydning for virksomhedens langsigtede virke mest hensigtsmæssigt sker med den fremtidige ledelse i funktion, og dels et udtryk for hensyn til Torben Nielsens fortsatte efterbehandling af leukemi,« fremgår det af pressemeddelselsen.

Torben Nielsen vil dog i det kommende år stå til rådighed for såvel direktion som bestyrelse, oplyses det.

Nielsens exit sker på et tidspunkt, hvor pelskoncernen oplever nogle af de største omvæltninger i koncernens historie. For kun et år siden oplevede Kopenhagen Fur sit største prisdyk på minkskind i mere end 20 år, hvilket fik både omsætning og resultat til at styrtdykke. Samtidig blev en af Kopenhagens Furs største kinesiske kunder arresteret for at have smuglet minkskind ulovligt gennem tolden fra Hongkong til Kina.

Kopenhagen Fur tjener dog stadig penge, selv om omsætning nu er røget ned under 10 mia. kroner - efter at have været oppe over 13 mia. kroner, da bølgerne gik højest.

Torben Nielsens afløser er allerede udpeget. Der er tale om viceadministrerende direktør Kenneth Loberg, der har haft flere fremtrædende roller i Kopenhagen Fur og særligt været aktiv omkring selskabets store Kina-forretning.

Kenneth Loberg er uddannet ingeniør og MBA og har tidligere været CEO i Skako Lift A/S samt i WinGroup/Windoor. Siden 2010 har Kenneth været først salgsdirektør og siden også ansvarlig for Marketing og Business Development i Kopenhagen Fur.

Officielt bliver tronskiftet gennemført den 31. oktober.