Sydkoreansk TV-gigant barsler med iPad-konkurrent

Der går efterhånden ikke en dag uden at en ny elektronikgigant melder klar med en trykfølsom tavle-PC. I går var det HP. I dag er det Samsung.

Samsung Galaxy kommer nu som Tavle-PC Fold sammen
Læs mere
Foto: TRUTH LEEM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knap har Samsung sendt sin ellers svært anmelderroste Galaxy smartphone på markedet, før det rygtes, at selskabet er på vej med en forstørret iPad-konkurrent-udgave af telefonen.

Læs også: Online-annoncekrigen breder sig til TV

Dermed vil gigantiske Samsung også forsøge at få en bid af det gryende marked for trykfølsomme tavle-PCer, hvor Apples iPad indtil videre er enerådig. Markedet er endnu småt, men forventes at boome de kommende år, hvorfor adskillige producenter arbejder på lancere krydsninger mellem smartphones og bærbare computere.

Læs også: iPad-udfordrer klar fra Dell

Samsungs Galaxy S-telefonen leveres med Googles mobilstyresystem, Android, og det vil selskabets tavle-PC også komme til.

I denne uge er det også kommet frem, at HP er på vej med en tavle-PC, baseret på det nyligt opkøbte Palms software, WebOS. Denne software er ligeledes svært anmelderrost, men Palm klarede ikke skærene og lod sig opkøbe af HP.

Rygterne, som flere IT-medier bringer til torvs, siger, at Samsung vil lancere sin Tavle-PC på den kommende IFA-messe i Berlin til september, som Berlingske Business også dækker.

Tavle-PC-genren er udråbt til at være en af de helt store revolutioner, og særligt mediebranchen håber, at de små, handy skærme vil kunne medføre nye indtægtskilder for branchen.