Sydbanks topdirektør tavs om kæmpetab

Sydbanks topdirektør Karen Frøsig er gået i flyverskjul og stiller ikke op til interview, efter at bankens i dag er kommet med endnu en kæmpenedskrivning på en halv milliard kroner.

Foto: CLAUS FISKER. Karen Frøsig stiller ikke op til interview om bankens kæmpenedskrivning på yderligere 500 millioner kroner.
Læs mere
Fold sammen
På dagen hvor Sydbank har meldt ud, at banken foretager yderligere nedskrivninger for en halv milliard kroner, er bankens topdirektør Karen Frøsig gået i flyverskjul.

Bankens kommunikationsafdeling oplyser, at det er ikke er muligt at få en interview med Karen Frøsig.

»Det er desværre ikke muligt i dag. Det kan jeg ikke hjælpe med,« lyder svaret fra kommunikationsdirektør Eva Sand.

Jeg vil jo gerne have et interview med en af jeres direktører. Jeg tænker, at når i lige er kommet med en nedskrivning på 500 millioner kroner, der i høj grad går ud over jeres aktionærer. Så er det vel rimeligt nok, at I stiller op med en direktør

»Jeg kan desværre ikke tilbyde dig det, du går efter. Men jeg kan bare henvise til de udtalelser, vi har sendt ud i pressen,« siger kommunikationschefen.

Eva Sand henviser i stedet til den pressemeddelelse, som banken har sendt ud her til formiddag.

Heri fremgår det, at størstedelen af nedskrivninger på 225 millioner kroner skyldes, at Sydbank ikke har fulgt de retningslinjer, som Finanstilsynet er kommet med omkring nedskrivninger på landbrugskunder.

Derudover er der nedskrivninger på 75 millioner på grund af udlån til tidligere Tønder Bank-kunder, der ifølge banken viste sig at være overraskende dårlige.

I pressemeddelelsen kalder Karen Frøsig sagen for »ikke tilfredsstillende«, og hun oplyser derudover, at banken har taget Finanstilsynets påbud til efterretning og sikret, at det ikke sker igen.

Selvom Eva Sand altså ikke kan hjælpe med et interview af bankens topdirektør, giver hun et halvt tilbud på falderebet.

»Ved du hvad. Du kan gøre det, at du lige kan sende dine spørgsmål til mig. Jeg tror ikke, at det hjælper så meget. Men det kan du godt gøre,« siger hun.

Derfor har Berlingske Business sendt følgende liste med spørgsmål til Sydbank.

Hvorfor ønsker Karen Frøsig ikke at stille op til interview?

Hvorfor har Sydbank ikke fulgt Finanstilsynets retningslinjer for vurdering af lån?

En del af tabene er relateret til kunder i Tønder Bank. Hvordan kan det være, at I først nu opdager de engagementer, som I kalder »overraskende dårlige« i jeres pressemeddelelse?

I skriver, at I har taget Finanstilsynets påbud til efterretning og sikret, at det ikke sker igen. Hvordan har I gjort det?

Får nedskrivningerne konsekvenser for ledelsen eller andre ansatte i banken?

Det er anden gang på under et år, at I må foretage en nedskrivning på et trecifret millionbeløb, fordi I ikke har fulgt Finanstilsynets retningslinjer. Det skete også sidste år, da I måtte nedskrive på jeres privatportefølje.

Hvilke signaler synes I, at det sender til jeres aktionærer og kunder?

I har netop afgivet et købstilbud på Diba Bank. Har I brugt Finanstilsynets nye retningslinjer fuldt ud i beregningen af bankens engagementer?