Sydbanks køb af DiBa Bank er nu endeligt

Mere end 90 pct. af DiBa Banks aktionærer har nu accepteret Sydbanks køb af deres aktier. Dermed har Sydbank overtaget Næstved-banken.

Sydbank-chefen Karen Frøsig har nu også kontrol over DiBa Bank Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Fredag morgenen har både Sydbank og DiBa Bank offentliggjort, at mere end 90 pct. af aktionærerne i DiBa Bank har fulgt bestyrelsen i DiBa Banks anbefaling og sagt ja til Sydbanks køb af deres aktier. Det betyder, at Sydbank nu overtager DiBa Bank.

»Det er meget glædeligt, at alle betingelser i købstilbuddet er opfyldt, og at købet er gået igennem. Det er vi meget tilfredse med,« siger Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig, og tilføjer:

»Vi ser frem til at styrke Sydbanks position på Sjælland og Bornholm gennnem dette opkøb. Sydbank har en klar vækststrategi - og væksten skal ske med udgangspunkt i en stærk lokal forankring og med nærhed til kunderne. Det er præcis det, DiBa repræsenterer. Netop de ting gjorde, at vi ikke var itvivl om, at DiBa ville være et perfekt match for os. Derfor er vi meget tilfredse i dag«.Det er ikke kun den gode pris har været vigtig for bestyrelsen i DiBa Bank forud for deres anbefaling til aktionærerne om at godkende salget til Sydbank:

»En sammenlægning med Sydbank betyder, at der også fremover vil være en god og stærk bank i DiBa Banks lokalområder. Sydbank er garant for, at den tætte kontakt til kunderne bliver bevaret gennem et stærkt filialnet, og kunderne vil fremover kunne få en endnu bredere palet af produkter og rådgivningsydelser, end de har været vant til,« siger DiBas formand, Frank Møller Nielsen.