Sydbanks bud kan næppe matches

Ifølge analytiker i Alm. Brand er det ikke særligt sandsynligt, at andre byder over Sydbanks bud på Diba Bank. En købsaftale ligger ikke langt væk.

Købstilbuddet, som Sydbank i dag er kommet med, vil inden længe blive godkendt af Diba Banks investorer. Det vurderer analytiker i Alm. Branc Jesper Christensen.  Fold sammen
Læs mere

Et fornuftigt træk af Sydbank. Sådan beskriver analytiker i Alm. Brand Jesper Christensen dagens købstilbud på Diba Bank.

Købstilbuddet som Diba Banks bestyrelse er blevet præsenteret for er langt højere, end hvad man havde regnet med. Det kommer også bag på Jesper Christensen, der forklarer, at Sydbank må have vurderet, at der er et kundegrundlag, der er værd at betale for.

Ifølge ham er det langt fra en dårlig ide at gå så hårdt efter den sydsjællandske bank.

»Det giver Sydbank en god kundebasis, så de kan vokse yderligere og få flere filialer på Sjælland at arbejde med. Det giver dem en god eksponering på sjælland, hvor Sydbank generelt er lidt undereksponeret, så der passer Diba Bank godt ind,« siger han. 

Flere banker har været i spil i forhold til et købstilbud. Blandt andet har Arbejdernes Landsbank været en mulig køber. Jesper Christensen mener, at Arbejdernes Landsbank har præsenteret Dibas bestyrelse for et købstilbud, der har været for lavt i forhold til det Sydbank har budt.

Sydbank står, ifølge ham, umiddelbart som vinderne af bud-processen. Han forventer ikke, at Arbejdernes Landsbank vil byde ind med et nyt tilbud. Jesper Christensen vurderer, at det er Sydbank, der er mest interesserede i at hive Diba Bank til sig.

Han kan heller ikke forestille sig, at Diba Banks investorer vil takke nej til tilbuddet, der ligger langt over det, der normalt bliver budt på banker.

»Jeg kan ikke se, at Diba Bank på egen hånd vil kunne løfte aktiekursen til det her niveau. Det er deres forretning og kapital grundlag slet ikke til,« siger han og forklarer, at det er et spørgsmål om tid, før købet bliver godkendt.