Sydbank vil etablere ny realkreditplatform

Sydbank vil bruge 75 millioner kroner til at etablere en ny realkreditplatform og intensivere digitaliseringen af banken.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I det netop offentliggjorte kvartalsregnskab fra Sydbank fremgår det, at der i 2017 er afsat 75 millioner kroner til blandt andet at etablere en ny realkreditplatform.

»Som følge af intensivering af digitaliseringen af banken samt etableringen af en ny realkreditplatform forventes omkostninger med engangskarakter at udgøre i niveauet 75 millioner kroner,« står der.

Til Berlingske Business siger topchef Karen Frøsig, at der vil være tale om en digitalisering af alle de transaktioner og processer, som er involveret i boliglån.

»Man vil nok kunne komme til at se noget internt i banken, før man ser noget eksternt. Jeg håber, at vi kan nogle lettelser sidst på året. Det er en begyndende øvelse, som nok ville kunne give effekt i 2018, og nok først i andet halvår,« siger hun.

Sydbank, der er en del af Totalkredit-samarbejdet, har igangsat tre projekter, som de 75 millioner kroner skal dække over:

  1. Optimering af boligprocesser
  2. Ny realkreditplatform
  3. Effektivisering af kreditprocesser

»Projekterne vil skabe store forbedringer for kunder såvel som medarbejdere. Kunderne vil opleve forkortede svar- og sagsbehandlingstider. Medarbejderne vil opleve både arbejdsmæssige lettelser og kvalitetsmæssige forbedringer. Projekterne vil medvirke til at udvikle banken og samtidig muliggøre en tilpasning af omkostningerne, også i de kommende år,« skriver Sydbank i kvartalsregnskabet for første kvartal 2017.