Sydbank: Vi ville ikke påvirke revisorerne

Det kontroversielle møde mellem Sydbank og de to revisorer, der skulle prissætte bankTrelleborg, skete på revisorernes initiativ, fastslår Sydbanks topchef. Efter mødet ændrede revisorerne deres konklusion, så Sydbank sparede 250 millioner kroner på købet af bankTrelleborg.

Ifølge Sydbanks topchef, Carsten Andersen, har banken ikke forsøgt at påvirke prissættelsen af bankTrelleborg. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sydbanks topchef Carsten Andersen afviser enhver snak om, at han skulle have presset de to revisorer, der skulle vurdere prissætningen af bankTrelleborg, til at ændre deres konklusioner. Sydbank har god samvittighed og har slet ikke været interesseret i at blande sig i revisorernes arbejde, lyder meldingen fra Carsten Andersen.

Carsten Andersen understreger nu, at det var revisorerne - og ikke Sydbank - der tog initiativ til mødet, der nu har fået de tidligere bankTrelleborg-aktionærer til at rase.

De to uvildige revisorer, Henrik Priskorn fra Deloitte og Mogens Andersen fra Beierholm, skulle vurdere, hvad der var en fair salgspris, da bankTrelleborg blev overtaget af Sydbank i januar 2008. De nåede først frem til en fair pris på 636 mio. kr., men efter et møde med Sydbanks topchef, Carsten Andersen, ændrede de opfattelse og konkluderede, at prisen kun skulle være 393,4 mio. kr.

Vrede aktionærer

»Revisorerne bad om et møde for at sikre sig, at en række faktuelle oplysninger var korrekte. Vi bidrog kun med faktuelle oplysninger, og vi har ikke nogen andel i deres slutrapport. Jeg har ikke ønsket at blande mig i revisorernes konklusioner, og jeg ved ikke, hvordan deres forløb har været,« siger Carsten Andersen.

Oplysningen om, at revisorerne ændrede deres konklusion kom først frem i offentligheden i sidste uge, og meldingen har skabt vrede hos Foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleborg. Her undrer man sig over, at revisorerne ikke også valgte at mødes med aktionærerne, så de kunne høre begge sider.

Formanden for Minoritetsaktionærerne, Jan Marcher, har svært ved at tro på, at revisorerne og Carsten Andersen kun talte om rent faktuelle emner på mødet.

»Revisorerne havde arbejdet intensivt med deres rapport i et halvt år, og de forkastede hele deres konklusion efter et møde med Carsten Andersen på under en time.

»Det lugter langt væk, og det understreger kun, at aktionærerne fik en alt for lav pris,« siger Jan Marcher.

Minoritetsaktionærerne har anlagt et gruppesøgsmål om prissætningen af bank-Trelleborg, der kommer for Østre Landsret i september i år. Trods gentagne henvendelser er det ikke lykkedes at få en kommentar fra de to statsautoriserede revisorer bag rapporten, Henrik Priskorn fra Deloitte og Mogens Andersen fra Beierholm.