Sydbank: Venter lille positiv kursreaktion efter Tryg-regnskab

Efter et overordet godt regnskab for andet kvartal er der lagt op til en lille, positiv kursreaktion for forsikringsselskabet Tryg, der tirsdag morgen er kommet med resultater for perioden april-juni.

Foto: ERIK REFNER

Blandt andet er både bundlinje og det forsikringstekniske resultat endt bedre end ventet i markedet, og det kan bidrage til at skabe god stemning omkring aktien, påpeger aktieanalytiker Emil Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.

Han pointerer dog også, at toplinjen - bruttopræmieindtægterne - blot landede på 4441 mio. kr. mod analytikernes forventning om 4470 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

- Toplinjen skuffer en anelse som følge af at det norske marked, der udvikler sig lidt værre, end man havde regnet med.

- Det bedre end ventede forsikringsresultat er så også drevet af, at der er noget lavere skader, end man havde forventet, på trods af den lavere toplinje. Derfor lander det forsikringstekniske resultat bedre vend ventet, siger Emil Mikkel Emil Jensen.

I forhold til forsikringsselskabets aktiekurs kan den tirsdag blive påvirket af, at investorerne nok især vil fokusere på den lidt skuffende toplinje.

- Jeg tror ikke på de helt store stigninger. Men aktien vil nok kunne ligge til den lidt positive side, lyder det fra Emil Mikkel Emil Jensen, der har en "hold"-anbefaling af Tryg-aktien.