Sydbank: Topdanmarks drift viser ganske pæne takter

Topdanmark har sat punktum for 2017 med et stærkt regnskab, hvor en god styring af omkostningerne luner bundlinjen, og samtidig er udbyttet til aktionærerne rigtig flot.

Omkostningerne luner bundlinjen, og samtidig er udbyttet til aktionærerne rigtig flot. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det vurderer Sydbank efter forsikringsselskabets regnskab for fjerde kvartal 2017, hvor både toplinje, overskud og udbytte var højere end forventet.

»Det er et stærkt regnskab, hvor kun investeringsafkastet trækker lidt ned, men det er også altid en joker,« siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

»Men når man ser på den forsikringsmæssige drift, er der fremgang på toplinjen og godt styr på omkostningerne, og sammenkoblet med en periode med få vejr- og brandskader så ser man det her pæne resultat.«

»En del af det er held, men selv når man isolerer for de elementer, som Topdanmark ikke selv kan styre, så ser vi en rigtig god skadeskontrol,« siger han.

Topdanmark nåede i fjerde kvartal præmieindtægter på 2245 mio. kr. og en bundlinje på 379 mio. kr., mens analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet 2225 mio. kr. og 331 mio. kr.

Det store spørgsmål op til regnskabet var, hvad Topdanmark ville udbetale i udbytte til aktionærerne, og her overgik forsikringsselskabet forventningerne markant med et samlet udbytte på 1710 mio. kr. - eller 19 kr. per aktie.

Analytikerne havde ventet 14,95 kr. - målt på medianen blandt ti analytikeres estimater - men med bud fra 13-18 kr.

Forsikringsselskabet har siden 1998 udloddet overskuddet ved at købe aktier tilbage, men det er der blevet lavet om, efter at den finske storaktionær Sampo har ført igennem, at det fremover skal være udbytte.

»Når man kigger på Topdanmarks solvensgrad og de stærke resultater, vi har set i 2017, så er det meget naturligt, at man kan betale næsten hele overskuddet tilbage.«

»Det er også en måde at gøre sig attraktiv over for investorerne i forhold til konkurrenterne,« siger Mikkel Emil Jensen, der har en købsanbefaling af aktien.

Topdanmark-aktien stiger torsdag 0,5 pct. i et aktiemarked, der generelt er negativt.

»Aktien er dyr målt på nøgletal, og den er steget meget i løbet af sidste år og også op til regnskabet. Derudover er en del af resultaterne jo trukket af forhold, som er ude af Topdanmarks hænder, og det kan også spille ind,« siger Mikkel Emil Jensen.