Sydbank-topchef: Lukning af filialer følger digital udvikling

Når Sydbank vælger at lukke flere af sine fysiske filialer rundt om i landet, følger det en naturlig udvikling med stigende brug af digitalisering blandt de private bankkunder.

Karen Frøsig - Sydbank - Her fotograferet i bankens hovedsæde i Åbenrå - Aabenraa Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det understreger den Aabenraa-baserede banks administrerende direktør, Karen Frøsig, på en konference i Billund torsdag formiddag, hvor et debatpanel blandt andet diskuterer mulighederne for at skabe vækst i landdistrikterne.

Under debatten bliver Karen Frøsig spurgt, om Sydbank ikke har en andel i, at folk vælger at flytte fra lokalsamfundene, når banken vælger at lukke filialer i blandt andet de danske landdistrikter.

- Jeg er enig i, at der lukkes filialer rundt om i Danmark. Og det gør Sydbank også. Det, der driver os, er, at folk ikke bruger dem i samme omfang længere. Der kommer ikke det samme antal mennesker i filialerne længere, svarer Karen Frøsig.

Hun fortsætter med at sige, at folk i stedet vælger at bruge teknologiske løsninger, og at det er den digitale verden og de digitale muligheder, som er begyndt at dominere mere og mere blandt de private bankkunder.

- For mange er det for eksempel nemmere ar ringe ind til et kundecenter for at få hjælp frem for at tage ned i den fysiske filial, siger Karen Frøsig og tilføjer:

- Det er ikke, som det var før. Og jeg tror ikke, vi kan sætte udviklingen i stå. Derfor mener jeg ikke, at vi påvirker udviklingen ved at lukke filialer i blandt andet lokalsamfundene.

Som en del af den treårige strategi "Blå vækst", som Sydbank præsenterede i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal i oktober sidste år, sigter banken efter at skulle reducere sine omkostninger med 50 mio. kr. årligt i 2015-priser.

Til at nå den målsætning planlægger banken at skabe en mere enkel organisation ved at have færre medarbejdere og færre filialer. Derudover ønsker Sydbank at skabe en it-understøttelse ved hjælp af interne processer.

I Sydbanks årsrapport for 2014 fremgår det, at banken ved udgangen af året havde 82 filialer i Danmark og tre i Tyskland. Et år tidligere havde banken 97 filialer i Danmark og fem i Tyskland.