Sydbank: Store problemer i Maersk Line?

Mærsk-analytiker fra Sydbank er glad for de nye tiltag i container-divisionen, men vurderer samtidig, at problemerne kan være større i Esplanadens største forretning end hidtil antaget.

Foto: Brian Bergmann
Den reorganisering, som Maersk Line har indledt er positiv. Det vurderer Sybanks analytiker, Jacob Pedersen.

"Samlet set er det et positivt tiltag, men samtidig signalerer det måske, at problemerne er større end hidtil antaget," siger han til RB-Børsen.

Det er i hvert fald en klar indikation på, at Maersk Line tager problemerne med indtjeningen i containerforretningen alvorligt, lyder det fra Sydbank.

Han understreger også, at der har været signaler om mere decentral styring af Maersk Line, og det er det, der nu kan være på vej.

A.P.Møller-Mærsk er gået i gang med en stor reorganisering af Maersk Line. Det skriver Financial Times. Fire ud af syv chefer fjernes fra ledelsen, der er under ledelse af skibsreder Eivind Kolding. Reorganiseringen blev meddelt i et brev mandag til ledende medarbejdere af Eivind Kolding. Brevet indrømmer ærligt, at der er problemer i forretningen.

Kolding advarer i brevet om at containerforretningen er blevet for bureaukratisk og tung og at hvis divisionen ikke vendes om, så vil den tabe sin ledende position på markedet til konkurrenterne "i en meget nær fremtid".

Samtidig strømlines Maersk Line, da flere dele udskilles fra divisionen og bliver selvstændige enheder. Der er tale om Maersk Logistics, trucking (lastbiler), ERS Railways, warehousing (lager) og container fremstilling og reparation, skriver Financial Times.
(RB-Børsen)