Sydbank: Store nyheder kan være på vej på produktsiden i MHI Vestas

Det kommende år kan byde på interessant nyt fra MHI Vestas Offshore på produktsiden, hvilket aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank betegner som den største "wow-effekt" i det regnskab, som joint venturet mellem Vestas og Mitsubishi har offentliggjort for 2017/18.

(ARKIVFOTO) (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Selve regnskabstallene fra MHI Vestas, som løber frem til udgangen af marts, får mindre fokus end ledelseskommentarerne i rapporten, da Vestas, som ejer halvdelen af joint venturet, tidligere har opgivet tal for udviklingen i 2017 og siden også få MHI Vestas-tal i sit regnskab for første kvartal 2018.

»Jeg vil gætte på, at vi i 2018/19 kan få nogle vældigt spændende nyheder, i forhold til hvad det er, MHI Vestas ser på møllesiden teknologisk, når vi kigger længere frem,« siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

KØREPLAN FOR FREMTIDEN

Det, som analysechefen er faldet over i regnskabet, er et af MHI Vestas' fokuspunkter for indeværende regnskabsår, hvor der på produktsiden skal skabes en »køreplan for en vindende fremtid«.

Og MHI Vestas skriver specifikt, at 2018/19 sandsynligvis vil byde på »yderligere afklaring om fremtidens MHI Vestas-produkter«.

»Den største wow-effekt i regnskabet, som jeg glæder mig til, er, at vi formentlig i løbet af det næste lille års tid får nyt i forhold til deres planer for produktpaletten,« uddyber Jacob Pedersen.

MODSVAR TIL NY GE-MØLLE

MHI Vestas' V164-mølle er senest vokset til 9,5 megawatt, efter at den i sin tid blev lanceret som en 7 megawatt, men konkurrenten GE annoncerede i marts til sammenligning, at det over de kommende år vil gøre en 12 megawatt-mølle klar til havvindmøllemarkedet.

»Det bliver interessant at se, hvad der kommer fra MHI Vestas i forhold til at imødegå det. Er man der, hvor man kan blive ved med at opskalere, eller skal der en ny mølletype ind for at tage det næste skridt op mod 15 eller måske 20 megawatt.«

»Det vil jeg forvente, at der vil komme noget nyt om, inden man er gået ud af det regnskabsår, man har taget hul på,« siger Jacob Pedersen.

I forhold til de regnskabsmæssige præstationer lægger MHI Vestas op til et "banebrydende" 2018/19, hvor selskabet ved udgangen af året ventes at nå break-even målt på driftsresultatet EBIT.

I 2017/18 realiserede MHI Vestas et negativt EBIT-resultat på 98,6 mio. euro mod et underskud på 119,5 mio. euro regnskabsåret før.

/ritzau/FINANS