Sydbank: Stærk Novozymes-indtjening trods vækstudfordring

2012-regnskabet fra Novozymes vidner om et selskab, der er i stand til at præstere en stærk indtjening, til trods for at det for øjeblikket er vanskeligt at vokse toplinjen.

Læs mere
Fold sammen

2012-regnskabet fra Novozymes vidner om et selskab, der er i stand til at præstere en stærk indtjening, til trods for at det for øjeblikket er vanskeligt at vokse toplinjen.

Sådan lyder bedømmelsen fra Sydbanks Novozymes-analytiker Morten Imsgard.

- Novozymes er virkelig i stand til at få indtjeningen til at accelerere, siger han.

Novozymes kom ud af fjerde kvartal af 2012 med et overskud af primær drift (EBIT) på 671 mio. kr. og et nettoresultat på 493 mio. kr. mod henholdsvis 496 mio. kr. og 362 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2011.

Omsætningen steg til 2811 mio. kr. fra 2589 mio. kr. i fjerde kvartal året før, og overskudsgraden steg dermed til 23,9 pct. fra 19,2 pct.

Til sammenligning var der ifølge SME Direkt ventet en omsætning på 2790 mio. kr. og en driftsmarginal på 21,0 pct.

Sammen med årsregnskabet har selskabet udsendt en revideret langsigtet prognose for indtjening og omsætning.

Og her er billedet lidt mere blandt, konstaterer Morten Imsgard.

På den ene side løfter selskabet forventningerne til overskudsgraden, men på den anden side udskyder Novozymes også sit mål for omsætningsvækst.

De nye finansielle mål fastholder forventningerne om en organisk vækst på over 10 pct., men først fra 2015. Samtidig hæves målet for overskudsgraden til over 24 pct. fra tidligere over 20 pct. Målet for afkastet af den investerede kapital, ROIC, er fortsat over 22 pct.

- Målsætningen for den organiske vækst var nok afspejlet i markedet i forvejen. Men omvendt får vi en bedre indtjening i 2013 og årene fremover, end vi havde sat næsen op efter, siger Morten Imsgard.

Han vurderer på den baggrund, at aktien sandsynligvis vil åbne uændret, måske en lille spids op, da både optimister og pessimister vil have belæg for at handle aktien i hver sin retning.