Sydbank: Stærk indlægsseddel og god pris for ALKs Grastek

Selvom det ikke er overraskende, at de amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt registreringsansøgningen for ALK-Abelló og partneren Mercks allergitablet Grastek, er der positive effekter af en god indlægsseddel for tabletten, ligesom at prisen overrasker positivt.

Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, ALK-Abelló-analytiker i Sydbank, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, sent mandag aften godkendte registreringsansøgning for Grastek imod græsallergi.

- Godkendelsen er i sig selv ikke overraskende, men ALK-Abelló har fået en stærk label (indlægsseddel, red.), da den går ned til børn på fem år, hvilket får en pæn betydning, da der er mange mindre børn, som er allergiske over for græspollen, siger han.

- Derudover er der en række forskellige græsarter indikeret i deres indlægsseddel. Og endelig får man det med, at det indikerer, at effekten er vedvarende, når man har gennemført en behandling, hvilket også er en fordel.

Sidstnævnte står i kontrast til den franske konkurrent Stallergenes' tablet Oralair, der desuden kun er godkendt til børn ned til 10 år. Søren Løntoft Hansen vurderer dog, at det ikke får den store betydning for styrkeforholdet mellem de to selskaber.

- Label er bedre for ALK-Abelló, men ellers ændrer det ikke det store. Jeg tror derimod, at det er positivt, at der er flere på markedet, som kan synliggøre, at der er de her immuntabletter. Så jeg tror ikke, det er dårligt, at Stallergenes også har en pille på markedet, siger han.

Derudover er den daglige pris på 8,5 dollar, som prisen vil lande på i USA, en smule overraskende.

- Prisen er overraskende, da den står i kontrast til en pris 3,5 dollar på det europæiske marked. Det betyder, at jeg skal ud og revidere mit topsalgsestimat for Grastek i USA, siger Søren Løntoft Hansen, der ikke endnu vil sætte konkrete tal på revideringen.

Søren Løntoft Hansen vurderer dog, at ALK-Abelló ikke når at få Grastek på markedet i indeværende år, inden græspollensæsonen slutter.

- De når det ikke i 2014, men det bliver rigtig spændende i 2015 og fremefter, siger han.

ALK-Abelló har opjusteret sine forventninger til 2014 efter FDA-godkendelsen. Det primære driftsresultat, EBITDA, ventes nu at lande i intervallet 375-400 mio. kr. før særlige poster, indtjening fra produktleverancer samt mulige salgsroyalties i Nordamerika.

Den høje ende af intervallet forudsætter endnu en milepælsbetaling fra den amerikanske samarbejdspartner Merck. Tidligere lød forventningen på 300-400 mio. kr.

ALK-Abelló-aktien stiger på baggrund af nyheden 7,8 pct. til 681 kr. tirsdag formiddag.