Sydbank: Skuffende Coloplast-regnskab giver berettigede børsbank

Coloplast rammer uden for skiven, og så må man vente, at medicoselskabets aktie skal falde.

Coloplast må tage de tæsk, der naturligt følger et skuffende regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/2018 konstaterer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Sådan lyder meldingen fra Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, efter at selskabet torsdag ved frokosttid kom med regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/2018.

»Der er altid høje forventninger til Coloplast, og det afspejler sig også i den høje aktiekurs. Når de så kommer ud og skuffer, så straffes det,« siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han peger på, at det specielt er i hud- og sårpleje-enheden, at selskabet går tilbage. Her faldt den organiske vækst med minus 5 pct. Analytikerne havde ellers estimeret en stigning på 7,1 pct. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

»Den negative vækst blev drevet af sårpleje, som isoleret set tegnede sig for en negativ organisk vækst på 7 pct., skriver Coloplast og forklarer, at den negative vækst primært skyldes lagerreduktioner i distributionsleddet i Grækenland som følge af en prisreform implementeret i oktober 2017.«

I alt omsatte Coloplast for 473 mio. kr mod de ventede 548 mio. kr

»Hud- og sårpleje er virkelig det sorte får i det her. Det kan en god underliggende udvikling i de andre enheder ikke kompensere for,« siger Søren Løntoft Hansen.

I stomi-, uroligi-, og kontinens-enhederne ser det ellers fint ud med organisk vækst på henholdsvis 9, 10 og 11 pct. Samlet set vokser Coloplast med 8 pct.

Men det koster, vurderer Søren Løntoft Hansen.

»Det er ikke overraskende i forhold til de mål, man satte i forbindelse med årsregnskabet. Men man kan bare allerede se, at det altså koster på lønsomheden at vokse for selskabet, der tjener mindre, end der var ventet i markedet. Så det sætter sig også, når selskabet ikke rammer forventningerne,« siger han.

Overskuddet af primær drift, EBIT, landede før særlige poster på 1205 mio. kr., så set i forhold til analytikerforventningen om et driftsoverskud på 1246 mio. kr., var der her tale om en negativ overraskelse.