Sydbank: SAS-aktien står til solid kursstigning

En pæn kursstigning kan vente for aktien i SAS efter morgenens regnskab fra selskabet, der har været bedre flyvende i fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15 end ventet.

Foto: Steffen Ortmann.
Læs mere
Fold sammen

- SAS ser ud til at være bedre flyvende end det, jeg havde regnet med. Regnskabet berettiger efter min mening til en kursstigning på i hvert fald 5 pct., siger Jacob Pedersen, aktieanalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

SAS kom ud af fjerde kvartal med et nettoresultat på 517 mio. svenske kr., hvor analytikerne ifølge SME Direkt havde ventet et resultat på 494 mio. svenske kr. Det til trods for, at SAS i fjerde kvartal har nedskrevet 270 mio. svenske kr. på sine aktier i flyselskabet Widerøe.

- Selv med nedskrivningen på Widerøe leverer SAS faktisk et bedre nettoresultat, end det der var ventet. Det fortæller meget godt historien om, at fjerde kvartal har været rigtigt godt for SAS, vurderer Jacob Pedersen.

- Det skyldes en generel fornuftig omkostningsstyring og bedre indtægter end ventet. SAS har ikke for vane at overaske positivt på indtjeningen, men det gør det faktisk i det her kvartal, tilføjer han.

I indeværende regnskabsår står SAS til at opnå en klækkelig besparelse på jetfuel.

- Med de priser, der er i øjeblikket, taler vi jetfuelomkostninger i 2015/16 på 6,5 mia. svenske kr. eller noget i den retning, og det er altså fra et niveau i år på 8,4 mia. svenske kr. Så de kommer til at spare rigtigt meget på jetfuel, siger analytikeren.

Spørgsmålet er så, hvor meget af den besparelse, der bliver givet videre til kunderne.

- Det er det helt store spørgsmål, men det er i hvert fald med til at understøtte historien om, at SAS kommer til at tjene flere penge, også på den underliggende forretning i 15/16 end i 14/15, vurderer Jacob Pedersen.