Sydbank rammes også af nye nedskrivninger

Bankens regnskab for første halvår 2012 viser et lavere resultat end forventet grundet de nye nedskrivningsregler, som Jyske Bank i går også blev mærket af.

Sydbank rammes af store nedskrivninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sydbank bliver i 2. kvartal hårdt ramt af de nye nedskrivningsregler fra Finanstilsynet, som også viste sit tydelige præg hos Jyske Bank i går. Sydbank fremviser for 2. kvartal et nettounderskud på 140 mio. kroner sammenlignet med et overskud på 5 mio. kroner i samme periode sidste år.På trods af underskuddet i 2. kvartal, kommer banken ud af første halvår med et overskud på 153 mio. kroner. Samtidig er Sydbanks basisindtjening steget med otte procent. Resultatet før skat er dog lavere end forventet ved årets indgang, hvilket i høj grad skyldes de skærpede nedskrivningsregler.

For det første halvår stiger nedskrivningerne fra 485 mio. kroner til 975 mio. kroner. Banken varslede dog allerede i 1. kvartal om forhøjede nedskrivninger, da de nye regler fra Finanstilsynet først nu er trådt i kraft.

Banken vurderer selv resultatet som værende "acceptabelt", når der tages højde for netop nedskrivningsreglerne og den fortsatte svage samfundsøkonomiske vækst. Ledelsen, med adm. direktør Karen Frøsig i spidsen, skriver i regnskabet, at de grundet den danske økonomi fortsat holder omkostningerne i ro, så de svarer til et 2008-niveau.

Forventningerne til de samlede nedskrivningerne for 2012 fastholdes omkring de 1,4 milliarder kroner, som banken justerede i 1. kvartal. Samtidig venter banken at kunne holde nedskrivningerne for 2013 på et niveau omkring 1 procent. Til sammenligning ligger de efter første halvår 2012 på 3,1 procent.