Sydbank: Overraskende at renten hos Bank of England kan gå begge veje

Udfaldet af torsdagens rentemøde i den britiske centralbank, Bank of England, er overraskende, lyder udmeldingen fra Kim Blindbæk, der er makroanalytiker i Sydbank.

Udfaldet af torsdagens rentemøde i den britiske centralbank, Bank of England, er overraskende, lyder udmeldingen fra Kim Blindbæk, der er makroanalytiker i Sydbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER NICHOLLS

Tidligere forventede Bank of England nemlig, at pengepolitikken i landet ville blive lempet yderligere på et af de kommende rentemøder.

- Men bedre end ventede økonomiske nøgletal fra Storbritannien og en kraftig svækkelse af det britiske pund har fået renteudvalget til at ændre mening, forklarer Kim Blindbæk i en skriftlig kommentar.

Den britiske centralbanks direktør, Mark Carney, har udtalt, at renten nu kan gå begge veje.

Kim Blindbæk vurderer dog fortsat, at en kraftig opbremsning i britisk økonomi vil kunne få Bank of England til at lempe yderligere.

På rentemødet offentliggjorde Bank of England også nye fremskrivninger for den britiske økonomi.

- Helt som ventet blev der skruet op for udsigterne for den økonomiske vækst og for inflationen. Den kraftige svækkelse af det britiske pund vil betyde, at inflationen i Storbritannien vil stige kraftigt i den kommende tid, uddyber Kim Blindbæk.

Bank of England forventer nu en inflation på 2,7 procent i 2017 - et stykke over bankens målsætning på to procent.

Den britiske centralbank understregede samtidig, at der er en grænse for, hvor meget inflationen må overstige grænsen.

BREXIT ER FORTSAT EN TRUSSEL

Usikkerheden omkring brexit er stadig stor, vurderer Kim Blindbæk efter torsdagens rentemøde.

- Vi vurderer fortsat, at brexit udgør en trussel for den britiske økonomi, konstaterer han og tilføjer:

- De britiske politikere står overfor meget svære forhandlinger med EU?s ledere i løbet af næste år. Vi vurderer derfor, at konsekvenserne af brexit nok skal vise sig.